Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Zinzondagen VVP

Programma zinzondagen VVP najaar 2022

Zondag 30 oktober: Schuilplaats voor Eenzaamheid
Iedereen kent weleens korte of langere periodes van eenzaamheid in zijn leven. Verhalenvertelster Pauline Seebregts haalde verhalen op over eenzaamheid bij gewone mensen, jong en oud. Verhalen over wat eenzaamheid met je doet, hoe het zo gekomen is en de vraag of eenzaamheid misschien toch ook een geschenk heeft. Deze integere en indringende verhalen vertolkt zij met warmte in haar caleidoscopische voorstelling ‘Schuilplaats voor Eenzaamheid’, afgewisseld met muziek. Verhalen roepen verhalen op. Naar aanleiding van de voorstelling is er eventueel gelegenheid tot uitwisseling van ervaringen. Pauline Seebregts is al meerder malen op onze zinzondagen te gast geweest met haar bijzondere voorstellingen waarin ze de bezoekers aan het denken zet.

Zondag 11 december: Concert door Sega di Canto
Sega di Canto is een klassiek koor uit de Krimpenerwaard dat zich toelegt op klassieke koorwerken. Omdat zij lange tijd repeteerden op het riviereiland De Zaag in Krimpen a/d Lek kreeg het koor de naam Sega di Canto, een Italiaanse verbastering van zingende zaag. Onder leiding van hun dirigent Gerard Lange zingen zij vooral repertoire van componisten uit de 20e en 21e eeuw, maar ook passie en kerstmuziek brengen zij regelmatig te horen. Aan dit laatste zal het op dit concert zeker niet ontbreken. Zij hebben in het verleden al eerder voor ons op een zinzondag een zeer geslaagd concert verzorgd wat toen door de bezoekers zeer op prijs werd gesteld.

De zinzondagen vinden plaats in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk. Aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij maar na afloop is er wel een open schaalcollecte. Het programma voor de zinzondagen in het voorjaar 2023 is nog niet vastgesteld, maar zodra dit bekend is wordt u hierover geïnformeerd.

Onze jaarvergadering vindt plaats op dinsdagmiddag 8 november 2022, aanvang 14.30 uur in de ontmoetingsruimte van de Ichthuskerk, Kerkweg 34 in Lekkerkerk. De agenda krijgt u vroegtijdig thuisbezorgd.

Meer informatie over de VVP.
De informatie van onze VVP-afdeling kunt u ook nalezen op de website van de PKN te Lekkerkerk: www.pkn-lekkerkerk.nl. Als u recht bovenaan op het tabblad Onze gemeente tikt ziet u onderaan VVP staan.

Bezoek ook eens de website van de landelijke VVP: www.vrijzinnig.nl Daar staat ook een uitnodiging voor de landelijke ontmoetingsdag van de VVP met als thema “De aarde doorgeven” op zaterdag 12 november in Alphen a/d Rijn. Op die dag verzorgt ’s morgens Manuela Kalsky een lezing over het nieuwste boek van Karin Armstrong “De Heilige natuur”. U kunt zich via die website ook aanmelden.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Adri van Vliet
Secretaris

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *