Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Zinzondagen voorjaar 2020

Zondag 16 februari 2020. Klaas Driebergen met een lezing over Olivier B Bommel en de Bijbel

Marten Toonder portretteerde in zijn verhalen over Olivier B. Bommel met een grote knipoog de Nederlandse samenleving. Toonder was een liefhebber van archaïsch taalgebruik, een taal die hij aantrof in de oude Statenbijbel. Al vanaf zijn jeugd maakte hij hier kennis mee. Het was voor hem een bron van boeiende verhaalmotieven, waaruit hij meer dan eens putte. Marten Toonder werd geïntrigeerd door de Bijbelse ideeën over God, schepping en mens, die hij tegelijk ook bekritiseerde en met zijn eigen levensbeschouwelijke opvattingen confronteerde.

Klaas Driebergen gaat hier uitgebreid in op een aantal verhalen waarin de Bijbel en het christendom een belangrijke rol spelen

Zondag 22 maart 2020. Paulina Seebregts met een vertelvoorstelling over Maria

‘Het was een gewone maandag als alle anderen. En toch had ze daar ineens op de stoep gestaan in een blauwe mantel, witte sportschoenen en een witte sjaal om haar haar. In de ene hand een tas en in de andere hand een koffer. Het bleek niemand minder te zijn dan de Heilige Maagd Maria’.

Wat zou jij doen? De vrouw die de deur had opengedaan liet haar binnen. Dat werd het begin van een ongewone week. Maria zit vol met verhalen zo blijkt algauw. Zo leert de vrouw over haar bijzondere gast maar ook over de twijfel en het geloof in zichzelf en het leven.

De voorstelling is een hedendaagse raamvertelling waarbinnen oeroude verhalen op een verrassende manier verbonden worden met de dag van vandaag. Dit ontroerende verhaal met diepgang en humor wordt verteld door Pauline Seebregts. Een professionele vertelster met een warme en intense vertelstijl. Haar verhalen worden dikwijls ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen. Muzikaal wordt de voorstelling begeleid door Jopie Jonkers, harpiste/zangeres.

De zinzondagen in Lekkerkerk vinden plaats op een zondagmiddag in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk, aanvang steeds om 15.00 uur. In de directe omgeving van de kerk is voldoende gratis parkeerruimte aanwezig.

De toegang en de koffie en/of thee in de pauze is gratis, maar wel is er ter bestrijding van de onkosten na afloop een open schaalcollecte.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *