Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Zinzondagen najaar 2019

Zondag 20 oktober 2019. “Dwars door de Bijbel” met Kees Posthumus

In opdracht van de Protestantse Kerk in Nederland schreef Kees Posthumus, theoloog, kerkjournalist en theatermaker, een nieuwe voorstelling: Dwars door de Bijbel! Tientallen bekende en onbekende verhalen uit Oude en Nieuwe Testament zijn samengebracht in een wervelend reisverhaal. Alle liefdes uit de Bijbel, de verloren zoon heen en terug, profeten met hun ongemakkelijke boodschap, Jona in een liedje; in ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel. De voorstelling komt uit in het kader van het jaarthema 2019/2020 van de PKN: Een goed verhaal. Verhalen van toen en daar, worden verhalen voor mensen van hier en nu.

Zondag 17 november 2019. Marinus den Oudsten met een lezing over A Christmas Carol

De Amsterdammer Marinus den Ouden vertolkt A Christmas Carol. Een allegorie over de Engelse vrek Ebenezer Scrooge. Het is een verhaal over de oude verbitterde vrek en zijn dromen op kerstavond, en is één van de bekendere verhalen van de kersttijd. Een prachtig kerstverhaal wat vele malen is verfilmd en in musicals vertolkt. Een verhaal in een kille sfeer van onmenselijkheid en onrechtvaardigheid, de kou van een bekrompen menselijke geest met … uiteindelijk toch nog een goed einde.

De zinzondagen in Lekkerkerk vinden plaats op een zondagmiddag in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk, aanvang steeds om 15.00 uur. In de directe omgeving van de kerk is voldoende gratis parkeerruimte aanwezig.

De toegang en de koffie en/of thee in de pauze is gratis, maar wel is er ter bestrijding van de onkosten na afloop een open schaalcollecte.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *