Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Zinzondag 3 april 2022: Lezing “Van God spreken” door Wouter Slob

Het atheïsme ontkent in grote lijnen het ontstaan van God. Een aantal atheïstische filosofen denken hier toch anders over. De vraag naar het bestaan van God zullen zullen ze vlot ontkennen, maar niet dat het christelijk geloof zonder betekenis zou zijn. Met opmerkelijke ijver en gretigheid wordt de christelijke boodschap herontdekt. De theologie lijkt wat terughoudend bij deze interesse; vreemd genoeg. Er zou toch alle reden zijn om deze lijn van denken ook theologisch te doordenken en op te nemen. Mogelijk dat er daarmee weer ruimte komt om een ooit-verlaten geloof weer nieuw leven in te blazen.

Theoloog en filosoof Wouter Slob wil af van het debat tussen theïsten en atheïsten. ‘In het geloof zouden we niet over God, maar van God moeten spreken vindt hij. Voor de vraag of God bestaat, naar de vraag wat Hij betekent.

Wouter Slob is predikant van de Laarkerk in Zuidlaren (PKN) en is tien jaar als bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden geweest. Het boekje Van God spreken markeert zijn afscheid als hoogleraar.

Alle zinzondagen vinden plaats in De Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk, aanvang steeds 15.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop open schaalcollecte.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *