Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Zinzondag 19 november 2023

Graag wil ik de aandacht vestigen op de allerlaatste Zinzondag, georganiseerd door de Vereniging Vrijzinnig Protestanten, Lekkerkerk en omstreken. Er is een prachtig programma voorbereid, dus komt allen!

Concertmiddag verzorgd door Cees-Willem van Vliet en Jeroen Liedorp
Cees-Willem en Jeroen groeiden op in Lekkerkerk en kregen hun eerste muzieklessen van de toen in Lekkerkerk wonende bekende Jazzmusicus Frans Wieringa; Cees-Willem orgel en Jeroen piano. Later studeerden zij verder aan het conservatorium, Cees-Willem orgel, klavecimbel, harmonium, piano en koordirectie. Jeroen piano, uitvoerend musicus en liedbegeleiding. In de klassieke muziek zijn zij hun eigen weg gegaan, maar zij komen elkaar in de muziekwereld nog regelmatig tegen. Op deze allerlaatste zinzondag van onze VVP zullen zij enkele arrangementen van orkestwerken van Ludwig van Beethoven spelen. Daarnaast originele composities voor piano en harmonium: de Six Duo’s van Camille Saint-Saëns en de beroemde Prélude, Fugue et Variation van César Franck. Daarnaast spelen zij afzonderlijk nog solowerken op piano en harmonium. Vorig najaar speelden zij voor ons ook een concert waar alle aanwezigen van hebben genoten en nog wel over wordt nagepraat. De twee musici komen deze middag graag weer even terug naar hun muzikale roots.

De concertmiddag vindt plaats in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk, aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij evenals de koffie en/of thee. Na afloop is er een open schaalcollecte.

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *