Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

ZinZondag verplaatst: 14 februari 2021 – Erik Jan Tillema en Victor Posch spelen hun theatervoorstelling “Van het begin tot het absolute einde”

Er bestaan duizenden scheppingsverhalen: over hoe de wereld is ontstaan en hoe de mensen zijn gemaakt. Wat willen deze verhalen ons vertellen en hebben we er tegenwoordig nog wat aan? Verhalen over het ontstaan van de wereld staan centraal tijdens de voorstelling “Van begin tot het absolute einde”. Erik Jan Tillema neemt de aanwezigen op een humorvolle wijze mee langs scheppingsverhalen uit alle hoeken van de wereld: van het bekende verhaal uit de Bijbel tot onbekende verhalen van de eilanden in de Grote Oceaan.
Al die verschillende verhalen willen vertellen over het ontstaan van de mens. Zijn er overeenkomsten tussen al die verhalen? En hebben we er tegenwoordig nog wat aan, nu de wetenschap steeds meer kan verklaren hoe het heelal is ontstaan? Erik Jan Tillema stelt de vragen en komt met een verrassend antwoord.
De veelzijdige muzikant Victor Posch zingt, speelt op de saxofoon en drumt en zorgt zo voor de muzikale omlijsting van de voorstelling.


Alle zinzondagen vinden plaats in De Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk, aanvang steeds 15.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop open schaalcollecte.

Vanwege de corona zijn alle zinzondagen onder voorbehoud. Houdt daarom de zondagsbrieven, Ontmoetingen en de website van de PKN Lekkerkerk goed in de gaten. Verder informeren wij u via de mail; zo nodig per brief.

In samenwerking met de Kerk van Ammerstol hopen wij ook daar nog een zinzondag te organiseren en verder is het de bedoeling dat de Provinciale Ontmoetingsdag van de VVP Zuid-Holland in 2021 weer in Lekkerkerk plaats gaat vinden.

Onze uitgestelde jaarvergadering van 12 mei is voorlopig vastgesteld op dinsdagmiddag 13 oktober, aanvang 15.00 uur in de ontmoetingsruimte van de Ichthuskerk.

Meer informatie over de VVP.
Bezoek eens de website: http://www.vrijzinnig.nl

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur,

Adri van Vliet
Secretaris

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *