Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Zanger Stef Bos spreker tijdens Landelijke Diaconale Dag

Hij scoorde grote hits met liederen als “Papa” en “Ik heb je lief”, won twee Edisons en een Gouden en Zilveren Harp. Wie had dat kunnen denken toen Stef Bos als zoon van een diaken opgroeide in de Gereformeerde Kerk in Veenendaal? Het diaconale werk van papa, zoals Stef liefkozend over hem zingt, maakte grote indruk op hem. En nog steeds.

Wat is je link met diaconaat?

“Heel simpel. Mijn vader. We zaten in de Gereformeerde Kerk in Veenendaal waar mijn vader heel actief was. Het is een soort jeugdsentiment. Ik zie mijn vader nog zo binnenkomen samen met de dominee en ouderling. Na het handen schudden ging ik vaak naast hem zitten. Ik had het idee dat mijn vader een halve dominee was. Dat was niet helemaal zo, kwam ik later achter.”

Je vader was diaken. Heeft dat jou beïnvloed?

“Ik denk het wel ja. Mijn vader was van de overtuiging dat geloof een schone zaak is, maar dat je het vooral moet zien in de daden. Hij had de overtuiging, vanuit het Nieuwe Testament, om er te zijn voor anderen en dat leefde hij voor.

Voor mij persoonlijk is diaconaat de pijler van de kerk. We hadden destijds in de Petrakerk een bijzondere dominee weet ik nog. Iemand die over kerkmuren heen keek. In nood is iedereen samen en zijn er geen verschillen. Dat was iets waar mijn vader zich wel in kon vinden en hij kon daarom goed met die dominee. Ik weet nog dat er een bijgebouw gebouwd moest worden. Daar is mijn vader ook druk mee geweest. Hij beheerde de budgetten. Daar was mijn vader goed in en genoot daar ook van. Met spanningen in de kerkenraad en elkaar in het gareel houden, had hij duidelijk minder. Het ging hem vooral om mensen helpen die het moeilijker hadden. Dat herken ik wel.”

Landelijke Diaconale Dag 2018

Stef Bos is een van de plenaire sprekers op de Landelijke Diaconale Dag. Op zaterdag 10 november is de 123e editie en komen duizend diakenen, predikanten en zendingswerkers naar in Jaarbeurs Utrecht om nieuwe inspiratie op te doen. Er is een afwisselend programma met synodevoorzitter ds. Saskia van Meggelen, politicus Kathleen Ferrier, verhalenverteller Kees Posthumus en keuze uit meer dan 15 workshops. Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/ldd2018

Lees meer

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *