Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Wie is de Boeddha uit het tuincentrum? Lezing door Hans Luiten

In ieder tuincentrum kun je een Boeddha kopen. Duizenden Nederlanders mediteren. De Dalai Lama verschijnt bij Collegetour. Het boeddhisme is nog nooit zo populair geweest. Maar wie was de Boeddha eigenlijk? Heeft hij wel bestaan? Zijn er historische bewijzen voor zijn bestaan? Wat heeft dat geloof te maken met het hindoeïsme? Hoe heeft het boeddhisme zich verspreid? En is het nou een filosofie of een godsdienst?
In de lezing behandelt Hans Luiten al deze vragen. Maar nog veel meer: Alexander de Grote, de enorme Boeddhabeelden die in Afghanistan zijn opgeblazen, prachtige muurschilderingen in de Chinese woestijn, Tibetaanse kloosters en de herontdekking van de Borobudur.

Hans Luiten groeide op in de Zaanstreek. Volgde verschillende studies geschiedenis. Interessegebieden zijn onder meer Amsterdam, de Zaanstreek, het Midden-Oosten, Rusland, Centraal-Europa en kunstgeschiedenis. Is inmiddels ruim 20 jaar een enthousiaste en bevlogen docent geschiedenis. Sinds 9 jaar houdt hij lezingen, onderzoekt en schrijft, geeft les, leidt rond en begeleidt reizen naar onder meer het Midden-Oosten, Rusland en Centraal-Azië.

Deze zinzondag op zondagmiddag 2 april vindt plaats in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk. Aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij maar na afloop is er wel een open schaalcollecte.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *