Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Welkom

Hartelijk welkom op de site van de Gemeente rond de kerk van Ammerstol!

Ben je nieuwsgierig naar de kerk, de dominee, het leven binnen en buiten de kerk? We ontmoeten jou ook graag!

Wij zijn als iedereen, feilbare en kwetsbare mensen, die inspiratie en kracht putten uit het geloof. Gewone mensen, die de koers van hun leven richten naar de Bijbelverhalen van toen en de kerk van nu.

Misschien zoek je beschutting, veiligheid, bemoediging, wil je meer weten van het geloof. Misschien wil je geloven toepassen in het dagelijkse leven. Of je wilt mensen ontmoeten, eventjes praten.

Kom eens binnen, gewoon, zoals je bent. Bezoek eens een kerkdienst op zondagmorgen 10 uur, of ontmoet wat mensen tijdens de Koffie Achterom, elke vrijdag in ’t Achterschip, ook om 10 uur, linksom achter de kerk.

We willen een open en tolerante geloofsgemeenschap zijn, geïnspireerd door bijbelverhalen. We willen een inspirerende kern zijn in onze directe omgeving. We willen een thuis bieden aan mensen met allerlei achtergronden, kerkelijk, randkerkelijk, zoekend of gewoon nieuwsgierig.

Zo wil onze gemeente groeien als een ontmoetingsplaats van mensen, die elkaar op het geloof mogen aanspreken; een oefenplaats van ons persoonlijk en gezamenlijk geloof en een vindplaats van God in de wereld waarin wij leven.

We zijn verbonden met de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).