Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

We zijn live!

Bij de eerste corona-golf hebben we al gemerkt dat kerk dicht moest en ook daarna kon slechts een beperkt aantal mensen naar de kerk. Van steeds meer gemeenteleden hoorden we de wens om vanuit huis mee te kunnen kijken bij de kerkdienst. De corona-tijd blijkt bij uitstek een tijd waarin geëxperimenteerd wordt met digitale vormen van kerk zijn. Wij wilden dus ook maar gaan beginnen, maar eerst moest er internet in de kerk komen, anders valt het live meebeleven van de kerkdienst niet mee. Dit bleek al een redelijke opgave. Telefonisch was het snel geregeld met de KPN en het pakket met de nodige spullen was ook al snel bij Sjaak van Buren aangekomen, maar op de gestelde datum was er geen internet signaal in de kerk. Monteur langs geweest, nog geen internet in de kerk. Er bleek wel internet in de kerktoren te zijn, maar die is van de (burgelijke) gemeente, dus daar hadden we niet veel aan. Sjaak heeft behoorlijk lang moeten telefoneren voordat er uiteindelijk weer een monteur kwam, die het internet signaal bij de toren weg kon halen en verplaatsen naar de telefoonaansluiting in de kerkzaal. De eerste horde was genomen.

Vervolgens bleek dat de computer die wij gebruiken om de beamer te bedienen niet over de juiste aansluitingen beschikte het signaal van de camera te combineren met en geluidssignaal uit de installatie van de kerk. Nieuwe computer met de juiste aansluitingen, camera en na veel aansluitwerk met kastjes poorten kabels door leidingen die er gelukkig al lagen (Sjaak had een vooruitziende blik gehad bij het aanleggen van de nieuwe vloer). Op 29 november kon de eerste proefuitzending plaats vinden. We hadden hier niet teveel bekendheid aan gegeven omdat we nog maar moesten kijken of alle werkte. Nico van der Kraan zette vanuit huis de livestream aan en Sjaak startte de opname en zowaar. We waren voor de eerste keer in het bestaan van onze kerk live te volgen op plekken buiten onze kerk. Nu nog kijken wat het beste werkte voor de registratie van de dienst. Helaas lukte het de zondag daarop niet om de verbinding met de livestream tot stand te brengen maar afgelopen zondag lukte het dan weer wel. We hebben er nu wel vertrouwen in dat het ons de komende tijd gaat lukken de kerkdienst live naar de huiskamers te brengen.

Gezien de sombere berichten van afgelopen maandag willen we u daarom van harte uitnodigen om digitaal bij ons in de kerk te komen als dat fysiek niet meer mag of kan. U kunt bij de livedienst (en de vorige diensten)
komen door op de webstek van onze kerk te klikken op het kopje kerkdiensten. Ik zou willen zeggen tot horens en tot ziens!

Jos Teeuw

Categories: Geen categorie

1 reply

  1. Wat fijn dat we zulke deskundigen in ons midden hebben!!!!
    Ik heb inderdaad 2 uitzendingen live gezin. Hartelijk dank voor al het werk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *