Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

We zijn gestart!

Na de overstapdienst is de kerk niet meer voor de dienst gebruikt en konden we beginnen met het sloopwerk. Om kosten te besparen bij de aanleg van de vloer hebben we met de aannemer afgesproken dat wij het sloopwerk zullen uitvoeren samen met de vrijwilligers die ons kwamen en komen helpen.

Als eerste is alles wat los en een beetje vast zit uit de kerkzaal weg gehaald. We kunnen gelukkig gebruik maken van een stal in Bergambacht om de banken, kandelaars avondmaalstafel en nog wat losse zaken in op te slaan voor de zomer. Ontzettend fijn, want we kunnen pas echt beginnen als er ruimte is om te werken.

Daarna is de houten vloer eruit gesloopt. De eerste planken hiervan zijn er al in de overstapdienst eruit gehaald, maar de rest is daar vlot achteraan gegaan. Vervolgens even met een hydraulische hamer even gekeken wat er onder de houten planken zat en dat viel vies tegen. We hadden zelf het vermoeden dat dit waarschijnlijk wat stampbeton zou zijn dat eenvoudig te breken was, maar nee… Het was en circa 25 centimeter dikke en van veel ijzer voorziene betonvloer.

De eerste dag slopen leverde maar 2 m kapotte vloer op en de week daarna moeten we het puin van de hele vloer gaan afvoeren om de planning te kunnen halen. Wat nu??
Wij hadden geluk. Remco vd Steen had net een nieuw kraantje besteld en tegen Ton gezegd dat dat kraantje wel even in de kerk tekeer kon gaan, samen met het kraantje dat we al mochten gebruiken van de firma Graveland (AB containers). En hij wilde ook zelf helpen zodat het sloopwerk wat vlotter zou gaan. Dat is dan ook gebeurd. In de avonden van afgelopen week is hele vloer kapot gemaakt!

Nu lopen we weer op schema. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat het een gelopen race is, maar we kunnen zaterdag beginnen met het uitkruien van het puin. De planning is dat we de week daarna het zand, dat hoger ligt dan de onderkant van de nieuwe vloer eruit gaan halen. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen en ben blij dat we zoveel hulp krijgen om deze klus te klaren.

Nog drie weken te gaan en dan kan de aannemer beginnen, maar eerst gaan we er nog even tegenaan!

Jos Teeuw

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *