Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Wat is er met jouw zonnebloemzaadjes gebeurd?

Het was Pasen 2017: In de kerk kreeg iedereen zonnebloemzaadjes. En een Bijbeltekst: “Zie, Ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt?”

De symboliek is duidelijk en krachtig. Als je zaad zaait lijkt het dor en doods, het moet sterven voor er nieuw leven komt. In de Bijbel wordt sterven en opstaan vergeleken met zaad. Bijvoorbeeld van een graankorrel of ander zaad (1Kor 15:37) – dit keer dus zonnebloemzaad.

Van de week kreeg ik bericht van Anita Timmerman dat de zonnebloemen bij haar moeder – mede door de goede verzorging van Hennie van Houwelingen – nu ruim 3,5 meter hoog waren.

Erna de Lange had de zonnebloemzaadjes meegenomen om deze ter nagedachtenis aan haar moeder op Java in de grond te stoppen. Op een soortgelijke plantage waar haar opa vroeger heeft gewerkt en haar moeder werd geboren.

Twee bestemmingen, de ene in een tuintje in Ammerstol, de andere in een plantage in Java, aan de andere kant van de wereld. Inkijkjes in gewone, bijzondere verhalen hoe het kan lopen met wat zonnebloemzaadjes. Een nieuw leven, een nieuw begin. Wat is er met jouw zonnebloemzaadjes gebeurd? Vertel het ons!

Door: Nico van der Kraan

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *