Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Voorspoed en geluk

Oud en nieuw: terugkijken naar het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Je kan dat natuurlijk elke dag doen, maar in deze periode doet iedereen het en kom je vanzelf in een mijmer- en wensstemming.

Zo schetsten de kerkrentmeesters eind 2016 een van hun wensbeelden: modernisering van de website, die als basis gebruiken voor de nieuwsvoorziening per e-mail en een eenvoudige papieren nieuwsbrief voor de mensen zonder internettoegang. Verder wilden zij uitbreiding van de redactie en een extra beheerder, zodat de taken die bij mij liggen in geval van nood ook door een ander uitgevoerd kunnen worden.

Dat betekende plannen maken en werken aan de uitvoering. Met Jannie, Roel, Jos en Leo hebben we nu een goede redactiebasis en Jos heeft nu basale beheerkennis. De website is mooi en operationeel, bevat berichten en informatie zoals de kerkenraad, de redactie en ik het graag zien. De nieuwsbrief per e-mail is mooi en operationeel, het aantal abonnees telt nu ongeveer 160. De papieren nieuwsbrief is ontworpen en zal eind januari of begin februari voor het eerst verschijnen. De Blijde Klanken, zo lang onderdeel van de Kerk van Ammerstol, is met vervroegd pensioen gegaan.

Tot zover het terugkijken.

Vooruit kijken bevalt me meer. Je verbeeldingskracht gebruiken, je voorstellen hoe je het over een jaar graag wil zien en dan de stappen ondernemen die voor dat wensbeeld nodig zijn. Niet dat je alles vooraf al in detail kan uitdenken, die komen onderweg wel.

Een van de wensbeelden is een website die zo aantrekkelijk is dat het vanuit die kwaliteit bezoekers trekt, en dan niet alleen de stamgasten van de kerk maar ook geïnteresseerden met geen, weinig of misschien teleurstellende kerkervaring. Daaruit volgt dan een aantrekkelijker nieuwsbrief en meer abonnees.

Zo is nog meer te wensen, daar moet je ook niet mee wachten tot oud en nieuw. Plannen genoeg. Elke dag (en 2018 heeft er 365!) zit vol mogelijkheden en hindernissen horen erbij, al heb ik liever altijd voorspoed en geluk. Namens de redactie wens ik u allen dat ook toe: alle voorspoed en geluk in 2018!

Nico van der Kraan

Categories: Geen categorie

1 reply

  1. Dank je wel Nico voor je mooie inzet!!!
    Het ziet er allemaal geweldig uit en heeft een enorme positieve uitstraling!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *