Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Vervangen leien kerk begonnen

Vorige week dinsdag 20 maart heeft aannemer Bogaerts – Van Nuland B.V. uit Ravenstein eindelijk kunnen beginnen met het vernieuwen van de leien aan de zuidzijde op het dak van de kerk. De planning was januari, maar door de vele regen die in het najaar van 2017 is gevallen hebben de voorgaande opdrachten van de aannemer flinke vertraging opgelopen “en liep het werk uit”. Als het weer meezit duurt het vervangen van de leien aan de zuidkant 3 a 4 weken.

Na de storm in december 2013 bleken de leien op het dak van de kerk, en dan vooral de zuidzijde, in slechtere staat dan gedacht. Maar net toen we een actie voor het vervangen van het dak wilde gaan starten bleek de fundatie van de kerk er ook heel slecht aan toe te zijn. En ja, we besloten toen van onderaf aan te beginnen met herstellen en eerst de fundering aan te pakken. Dit is toen door alle acties, donaties en subsidies heel snel gerealiseerd!

De kosten voor het vernieuwen van de leien aan de zuidzijde op de kerk zijn ongeveer  35.000 euro. Wat waren wij blij verrast dat na de acties voor het herstel van de fundering, wij nu weer veel mensen enthousiast hebben gekregen om weer diverse acties op te zetten , waaronder “lopen voor Leien”, om dus weer geld bijeen te krijgen om nu het herstel van het dak te bekostigen. Door deze acties, diverse schenkingen, enkele subsidies en de rommelmarkt opbrengst 2017 is het weer gelukt!

Alle mensen en kinderen die hebben gezorgd voor dit fantastische resultaat: NOGMAALS HARTELIJKE DANK!

Vriendelijke groet, namens de kerkrentmeesters,

Bernard Zom

 

 

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *