Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de voorzitter

Beste mensen, was u er ook? 9 December op de kerstmarkt? Koud en nat. Ja, erg nat. Maar niet in de kerk. Wat een warmte was daar. Dan bedoel ik niet qua temperatuur, maar qua sfeer. Ammerstol mag blij zijn met en trots zijn op het Feestcomité. Excelsior speelde in de kerk, het kinderkoor van de Kiezel en Kei zong vrolijke kerstliederen. Ook TOPAZ zong weer prachtig. De kerststal oogstte veel bewondering. Wat een mooie kerststal. De kraam met kerststukken van en voor de kerk leverde weer een mooi bedrag op. Alle mensen die daaraan meegewerkt hebben, heel, heel hartelijk dank. Yolanda Docters van Leeuwen en allen die haar geholpen hebben, wat een prachtige stukken hebben jullie gemaakt.

Intussen is het december. We zitten in de adventstijd. De tijd van voorbereiding op het kerstfeest. Traditiegetrouw steken de kinderen van de zondagsschool de adventskaarsen aan. De advent eindigt op 24 december, Kerstavond. Op deze avond is er om 21.00 uur een dienst. Er worden mooie kerstliederen gezongen, de cantorij en hun gastzangers zijn er. Dominee Anne ter Schuur houdt een overdenking. Na afloop verzorgt Koffie Achterom warme chocolademelk en glühwein. Komt u ook? U bent van harte welkom.

Ook op de eerste kerstdag is er om 10 uur een dienst. Ds. Annemarie Roding gaat dan voor. Dan nadert het einde van 2023. Op 31 december is er een ochtenddienst waarin we stilstaan bij het afgelopen jaar. Misschien was het een goed jaar voor u, met blijdschap en vreugde, een goede gezondheid. Dat hoop ik. Misschien was het een jaar met verdriet om welke reden dan ook. Helaas moesten we afscheid nemen van dierbaren. Tijdens de gedachteniszondag herdachten we 18 ons bekende mensen. Misschien heeft u last van afnemende krachten of gezondheidsklachten. Weet dat wij als gemeente van de kerk rond Ammerstol aan u denken en voor u bidden.

Voor onze kerk was het een jaar waarin we een “nieuwe ”dominee kregen. Ds. Anne is al een jaar bij ons. Veel mensen hebben al kennis met haar gemaakt. Ds. Anne heeft heel veel huisbezoeken afgelegd, ondanks het gegeven dat ze een aanstelling heeft van 16 uur. Ds. Anne, we waarderen je zeer. We danken God dat je onze voorganger bent geworden.

Tijdens de kerkenraadsvergadering van 4 december hebben we gesproken over de diensten die geweest zijn en die nog komen. Inhoudelijk, maar ook organisatorisch. U begrijpt vast wel dat een groot deel van de vergadering daaraan besteed werd. Het takenpakket van de kerkenraadsleden werd besproken. Wie doet wat en wanneer. We maakten afspraken over het avondmaal. Het collecterooster van de diaconie kwam aan de orde. Ook bespraken we de begroting van de diaconie.

Tenslotte wil ik namens de kerkenraad alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet dit jaar en we hopen ook in 2024 op u te kunnen rekenen. Met elkaar houden we onze mooie gemeente levend en in stand. Een kerk waarin we omzien naar elkaar.

Goede kerstdagen en een mooi gezegend 2024.
Rudy Bieleveld

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *