Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de voorzitter

Het is november. Het einde van het kerkelijk jaar nadert. Dit jaar is dat 26 november. Op die dag herdenken wij tijdens de ochtenddienst de mensen die dit jaar gestorven zijn. Mensen uit onze gemeente of onze persoonlijke kring. Ze worden bij name genoemd en bij elke naam wordt een kaars aangestoken. Iedereen is welkom. Ook als het verlies langer dan een jaar geleden is blijft herdenken waardevol en hopelijk ook troostend. Tijdens de dienst kunt ook u een kaars aansteken om te gedenken.

Na de gedachteniszondag begint de adventstijd. De tijd van voorbereiding op het kerstfeest. De periode van verwachting op de komst van Jezus, die geboren werd in de stal. Traditiegetrouw worden tijdens de adventstijd de adventskaarsen aangestoken. Elke week 1 kaars meer. Het symboliseert de toename van het licht. Christus als “lichtend ”voorbeeld om naar te leven. Het is een periode van verwachting en viering. De kinderen van de zondagsschool zijn in de kerk en de cantorij oefent liederen voor de kerstnachtdienst.

De cantorij nodigt u uit om te komen meezingen. Jong of oud, man of vrouw, u bent van harte welkom. Vaak horen we “ik kan niet zingen”. Misschien is dit juist wel een kans om het toch te proberen. Het zingen geeft zoveel vreugde. Op donderdag 16 november om 19.30 uur staat de deur voor u open. In totaal oefent de cantorij dus 6 keer voor de kerstnachtdienst.

Zoals u waarschijnlijk al weet is er weer een kerstmarkt. Dit jaar op zaterdag 9 december. Als u op de markt bent, kom dan ook even de kerk in. Misschien herinnert u zich nog wel dat er vroeger Bijbelverhalen verteld werden met prachtige platen erbij. Tijdens de kerstmarkt is er een kleine tentoonstelling van deze platen in de kerk. Misschien wel een leuk moment om herinneringen op te halen. U bent van harte welkom.

Uit de kerkenraad

Maandag 5 november heeft de kerkenraad vergaderd. We keken terug op de afgelopen diensten. Vooral de oogstdienst en de muziekdienst waren prachtige diensten. De 2 kleinsten van de zondagsschool waren tijdens de oogstdienst verkleed als druif en aardbei. De fruitbakjes werden op een bolderkar geladen en een aantal werd al tijdens de dienst bij verraste ouderen gebracht. Dank aan de gevers van het fruit en de zondagsschoolleiding en vrijwilligers voor het inpakken en bezorgen van het fruit.
De muziekdienst was deze keer geheel in het Nederlands. Wat was het een mooie dienst. Met enthousiaste muzikanten, Liselotte zong prachtig. Er heerste een hele fijne sfeer in de kerk.
Muzikanten en organisatie, heel hartelijk bedankt, we hopen dat jullie volgend jaar weer willen meewerken. Verder spraken we over de komende adventstijd, en de financiën. We bespraken hoe om te gaan met het verplichte archief, wat en waar het bewaard moet worden. Het collecterooster kwam aan de orde, evenals wat er zoal speelt in de gemeente.

Lieve mensen, alle goeds voor de komende periode en weet dat u altijd welkom bent in onze kerk.

Namens de kerkenraad,
Hartelijke groeten,
Rudy Bieleveld.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *