Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de voorzitter

Lieve mensen.

Wat was het 27 september een fijne gemeenteavond. Er waren veel mensen, de meesten stemgerechtigd, maar ook mensen die niet stemgerechtigd zijn en toch meelevend met onze gemeente. Helaas konden ongeveer 10 trouwe gemeenteleden door corona niet komen. Zij mochten of per telefoon of digitaal stemmen. Er zijn geen klachten binnen gekomen over de gevolgde procedure dus na een aantal formaliteiten wordt ds. Anne ter Schuur op 11 december bevestigd door ds. Annemarie Roding als onze nieuwe predikant. Wat zijn we dankbaar en blij. Ds. Anne ter Schuur vertelde me dat zij de avond als zeer positief heeft ervaren en dat ze zich heel welkom heeft gevoeld en dat ze ernaar uitziet onze predikant te worden.

Naast dit blijde nieuws is er in de wereld om ons heen ook veel ellende en verdriet. Oorlog, energiecrisis, het leefbaar houden van de aarde en verarming. Onzekerheid is het gevolg. Kan ik alles nog wel betalen? De kerk heeft natuurlijk ook te maken met een verhoogde energierekening. De temperatuur in de kerk is al wat lager. De diaconie kan en wil waar nodig mensen in nood helpen. Echter, we weten niet alles en vragen u daarom ons te melden als u zelf of iemand uit uw omgeving problemen heeft. Schroom niet, de gegevens blijven geheim en worden nergens genoteerd. Juist in deze tijd is omzien naar elkaar belangrijk.

Op 26 september heeft de kerkenraad vergaderd. Na de opening en gebed door Greet Jongkind kwamen o.a. aan de orde een terugblik op de gehouden diensten, een vooruitblik op de komende diensten, zaken die spelen bij consistorie, diaconie en kerkvoogdij en natuurlijk voorbereidingen van de gemeenteavond.

In deze nieuwsbrief leest u een interview met Wim Voorrips. Als je 50 jaar organist bent verdien je het om in het zonnetje gezet te worden. We nodigen u van harte uit bij de viering van zijn jubileum op zondag 30 oktober. In deze dienst gaat ds. Haandrikman voor.

Namens de kerkenraad, een hartelijke groet voor u allen, Rudy Bieleveld.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *