Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de voorzitter

In de bijbel, maar ook in de kerk wordt vaak samen gegeten. Samen eten schept een band, een verbinding. Je raakt met elkaar in gesprek. Als wij in de kerk aan de avondmaalstafel gaan, gedenken wij het leven en de dood van Jezus door brood en wijn te ontvangen als zijn lichaam en bloed. Het jaarthema van 2022-2023 van de PKN is “AAN TAFEL”. Van de Maaltijd van de Heer naar de tafel van verbinding. Verbinding met God en verbinding met elkaar.

Zondag, 11 september starten wij het nieuwe kerkelijk jaar. In vorige nieuwsbrieven heb ik u gevraagd jampotjes of iets wat er op lijkt te sparen. (zonder deksel) Wilt u deze potjes de komende diensten meenemen naar de kerk? U mag ze op de statafel achterin de kerk neerzetten. Zaterdag 10 september gaan we deze potjes op de avondmaalstafel neerzetten en doen we er alvast groen in. We vragen u zondag 11 september 1 of meer bloemen mee te nemen en deze dan in de potjes te doen. Het mag een bloem zijn uit uw tuin of een bloem geplukt in een weiland. Het gaat om het idee. De tafel ziet er dan feestelijk uit en dit hebben we dan met elkaar gedaan! In de dienst hoort u wat er met deze bloempotjes gaat gebeuren. Na de dienst is er een gezellig samenzijn in “Het Achterschip”, verzorgd door de zondagsschool en de eetclub. We hopen dat u allen komt om met ons de verbinding te zoeken en te vieren.

In de maand augustus hebben we niet vergaderd met de kerkenraad. 29 augustus gaan we weer starten met het plannen van de diensten en de activiteiten. De beroepingscommissie gaat weer verder met haar werk.
We hopen u allen weer te ontmoeten in onze prachtige kerk.

Met vriendelijke groeten, namens de kerkenraad,

Rudy Bieleveld.

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *