Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de voorzitter

Beste mensen,

Het is zomer. Op het moment dat ik dit schrijf is het warm. Voor de een is dat prettig, voor de andere minder prettig. Het is in elk geval fijn voor de vakantiegangers. De tuinen zijn op het moment vaak op z’n mooist. Dat zijn toch dingen waar we dankbaar voor mogen zijn. Ja, dankbaar zijn, ondanks alle zorgen om ons heen. De energiecrisis, de boeren, Oekraïne, corona. Redenen genoeg om ons zorgen te maken, en dan heb ik het nog niet eens over onze eigen gemeente, onze eigen familie en vrienden. Een ernstig ziek gemeentelid vertelde me dat er weer een tegenslag was in het genezingsproces, dat het soms moeilijk is om de moed niet te verliezen, maar dat het van groot belang is om te blijven vertrouwen. Vertrouwen in en op God. Ook in de kerkenraad staan we soms voor moeilijke beslissingen. Ook dan is de zin “Heb vertrouwen” vaak gehoord.

Vertrouwen in de toekomst. Wat is het fijn om weer bij elkaar te zijn in de kerk. De diensten samen te vieren, het koffiedrinken na de dienst. Diverse activiteiten zijn weer opgestart. Is corona dan weg? Nee. Toch zijn we weer vol enthousiasme al aan het nadenken over de startdienst van 11 september. Het thema van het kerkelijk jaar is: Aan tafel. In de vorige nieuwsbrief heb ik u al gevraagd jampotjes te sparen voor deze dienst. Het waarom wordt u later wel duidelijk. Het belooft een mooie, feestelijke dienst te worden. Was u bij de overstapdienst, of heeft u die online meegemaakt? Ook die dienst was erg mooi. Zondagsschoolleiding, hartelijk dank voor jullie inzet.

In de nieuwsbrief van mei vertelde ik dat niet alle diensten meer online te zien zouden zijn omdat het voor Sjaak en zijn team een te zware belasting zou zijn. Tot onze (en ik hoop ook de uwe) grote vreugde is het toch gelukt elke dienst te streamen. U ziet de liturgie en de gemeente. De liederen en de Bijbellezingen staan niet meer op het scherm. We gebruiken de liedboeken dus weer. Intussen zijn we daar weer aan gewend

De kerkenraad heeft op 6 juli vergaderd en daar o.a. gesproken over de subsidieaanvraag voor de ramen en de aanpassing van de keuken, de beroepingsprocedure en het takenpakket van een eventuele nieuwe dominee, samenwerking met andere gemeenten. We hebben ook de afgelopen periode geëvalueerd. Het was een periode waarin we afscheid namen van Roel, Leo, Jos en Sjaak, maar waarin we ook Gerrit en Corstiaan mochten verwelkomen. Het was een periode waarin veel werk te doen was voor de kerkenraad, maar ook een periode die we allen als “een warm bad” hebben ervaren. Dit is trouwens een compliment dat we vaak van onze gastpredikanten te horen krijgen. Zij ervaren onze gemeente als een “warm bad”. De kerkenraad wenst u toe dat u zich hierin herkent of dat u, zoals een gemeentelid zei: “dit is mijn familie” het ook zo voelt.

Namens de kerkenraad,

Vriendelijke groeten,

Rudy Bieleveld, preses

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *