Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de voorzitter

Wat is het fijn dat we elkaar weer in de kerk kunnen ontmoeten. Dat we weer koffie kunnen drinken met elkaar. De 1,5 meter en de mondkapjes namen we maar op de koop toe. Aanmelden was nog steeds nodig. We gaan steeds meer op weg naar “normaal”. Er mogen weer meer mensen bij elkaar komen, de 1,5 meter verdwijnt en vanaf 27 februari ook geen mondkapjes meer. Voor ons als gemeente betekent het dat aanmelden niet meer nodig is en dat we weer bij elkaar kunnen zitten in de banken. Toch horen we om ons heen nog steeds besmettingen. Het blijft dus wel oppassen. Om mensen die niet dicht bij elkaar willen zitten toch de mogelijkheid te bieden afstand te bewaren, willen we graag de achterste 5 banken aan de linkerkant van de kerk voor hen reserveren. We hopen u allen weer te mogen ontmoeten bij de diensten.

In de dienst van 13 februari zijn Herman van Amerongen, Corstiaan Prins en Gerrit Tuls in het ambt bevestigd. Ds. Kwant uit Bodegraven ging in deze dienst voor. Zij sprak over verantwoordelijkheid. De nieuwe ambtsdragers nemen mede verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van onze gemeente. Dat roept tegelijkertijd de vraag op waar we dan verantwoordelijk voor zijn. Als mens zijn wij verantwoordelijk voor ons eigen welzijn en voor het welzijn van de ander. Dit vraagt om solidariteit, voor een leefbare maatschappij en ten opzichte van elkaar. Het vraagt om een actieve houding, niet om passiviteit. Als iets verkeerd is laat mij dan helpen het goed te maken. God roept op tot verantwoordelijkheid voor alle mensen, voor alle generaties. Gods stem houdt ons voor dat we het kwade kunnen weerstaan .Na deze woorden beloofden Herman, Gerrit en Corstiaan deze verantwoordelijkheid op zich te nemen, en de gemeente beloofde hen waar mogelijk te helpen. Zij kregen een mooie zegen mee.

Als alles weer normaal is gaan we eindelijk de vrijwilligers uitnodigen voor een gesprek. Dit vanaf half maart 2022. Het is goed met elkaar te bespreken wat goed gaat en wat beter kan.

Onlangs hoorde ik dat het schoonmaken voor sommige mensen een zware klus is. Dus, als u (eens in de 6? weken) tijd heeft en wilt helpen, heel graag! Schoonmaakploeg, heel hartelijk bedankt voor al het werk wat jullie doen.
De cantorij oefent ook weer op donderdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur. U bent van harte welkom om een keer te komen meezingen en te bekijken of het iets voor u is. Ook mannen zijn van harte welkom. Heel graag zelfs!

Koffie Achterom is ook weer gestart. Daar bent u van harte welkom op vrijdagochtend. De koffie staat klaar.

Bij “uit de kerkenraad” kunt u lezen dat het beroepingswerk van start gaat. Het wordt een spannende tijd voor ons allemaal. We hopen op succes en we houden u op de hoogte.

Lieve mensen, blijf gezond.

Hartelijke groeten,

Rudy Bieleveld, preses.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *