Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de voorzitter

Lieve mensen,

Fijn dat er zoveel mensen kwamen naar de gemeenteavond. Het is altijd goed om gedachten uit te wisselen. Een uitgebreid verslag over deze avond volgt. We spraken o.a. over de toekomst. Intussen is er ook overleg geweest met Julia van Rijn, onze classispredikant. Op de achtergrond geeft zij ons adviezen. Ze zal met ons een aantal afspraken maken voor overleg. Zodra daar meer over bekend is zullen we het u melden.

Waarschijnlijk heeft u al gehoord dat er dringend behoeft is aan nieuwe ambtsdragers. We vragen u namen aan te dragen van mensen die u daar geschikt voor acht. Het zou heel fijn zijn als er mensen bereid zijn ook verantwoordelijkheid te dragen voor onze kerk. Het werk in de kerkenraad lijkt u misschien moeilijk of heeft u een andere reden, maar we vragen u toch er in elk geval over te willen nadenken. Het is ook dankbaar werk en het geeft voldoening. De kerk zijn wij allemaal en het omzien naar elkaar vinden we belangrijk. Met elkaar zijn we samen sterk voor de Ammerse kerk. In deze tijd, zonder eigen predikant, is dit extra belangrijk.

De pastorale werkgroep wordt weer opgestart en gaat weer bezoeken afleggen. Als u door ziekte of andere zorgen behoefte heeft aan een predikant, dan kunt u dat bij de kerkenraad melden. Gelukkig zijn er 4 predikanten bereid gevonden deze pastorale zorg op zich te nemen. Deze predikanten zijn ook beschikbaar voor de zorg bij overlijden en/of uitvaart.

In de kerkdiensten gaan soms voor ons bekende en soms voor ons onbekende dominees voor. Allemaal vertellen ze onze gemeente een warme gemeente te vinden en zich welkom bij ons te voelen. Daar mogen we trots op zijn.

De corona regels zijn ook bij ons verzacht, maar we blijven alert. We zien ook weer gemeenteleden die we door corona moesten missen. Daar zijn we heel blij mee. Laten we hopen en bidden dat we weer “gewoon” naar de kerk kunnen en dat dat zo blijft.

Door de zondagsschool worden er fruitbakjes verzorgd in de Doopdienst en Oogstdienst op zondag 17 oktober. Wij vragen u daarvoor fruit in te leveren op vrijdag 15 oktober in Ammerstol tijdens Koffie Achterom en ’s avonds van half 7 tot 7 uur in het Achterschip en in Bergambacht bij Yvon van Loon, Klaproos 23, ook op vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Vriendelijke groeten, Rudy Bieleveld, preses.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *