Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de voorzitter

Emeritaat ds. Roel Braakhuis

Lieve mensen, wat was het een mooie dag, 5 september 2021! De zon scheen, een groot aantal mensen in de kerk, een mooie dienst. Als u er niet live bij kon zijn was de dienst ook te streamen (of nog terug te zien via de website). De kinderen van de zondagsschool hadden een video voor Roel gemaakt en de jeugd van het Eetcafé een ingelijst woordveld met woorden die hen aan ds. Roel deden denken. Vertederend en mooi. Aan het einde van de dienst werd ds. Roel losgemaakt van onze gemeente door de classispredikant Julia van Rijn. Toen volgden er nog toespraken en werd het geschenk van de gemeente aangeboden. We hebben hier geld voor ingezameld. In totaal is het een prachtig bedrag van 1.079,50 euro geworden. Door Jan Born is een delfts blauw bord gemaakt van de toren met open deuren. Op de achterkant staat de inscriptie: aangeboden door de gemeente van de kerk rondom Ammerstol bij het emeritaat.

Jannie v.d. Oever en Tineke van Santen hebben een fotoboek gemaakt van de afgelopen 9,5 jaar en Mathilde Zom maakt een digitaal fotoboek van het afscheid. Een bedrag van 812,50 euro kreeg Roel aangeboden in de vorm van een cheque. Na de dienst speelde Excelsior als verrassing voor Roel op het kerkplein en zongen we hem toe met een door Esther gemaakt lied. Daarna was er koffie met wat lekkers en een drankje met hapjes, verzorgd door de jeugd van het Eetcafé. Bij zijn dankwoord bood Roel ons een prachtig geschenk aan: De nieuwe kanselbijbel die in oktober uitgegeven wordt. Roel, hartelijk dank hiervoor. We zijn er heel blij mee.

’s Middags boden Roel en Esther een receptie aan. Alle mensen uit Ammerstol en omgeving waren welkom bij “Het Gebouw”. Het was een hele gezellige middag met veel belangstellenden. Mensen die we al heel lang niet gezien hebben vanwege corona zagen we daar. Wat een vreugde elkaar eindelijk weer te zien. Roel, bedankt voor al je goede zorgen en al het werk wat je voor onze gemeente hebt gedaan. We wensen jou en Esther een mooie, gezonde toekomst toe. Het was een afscheid, maar toch ook weer niet. Roel en Esther blijven in Ammerstol wonen en Roel is vanaf nu gemeentelid. Roel gaat 30 januari voor als gastpredikant in onze gemeente. Het is dus niet vaarwel Roel, maar tot ziens.

Doopdienst en Oogstdienst op zondag 17 oktober, voorganger: ds. M. Gouwens.

Op zondag 17 oktober worden tijdens de dienst van 10.00 uur Wies Josje Docters van Leeuwen en Lieze Uithol gedoopt. Fijn dat dit in de ochtenddienst kan en wij erbij kunnen zijn. In aparte middagdiensten zijn deze zomer Max van Rijswijk en Levinyo van Veen gedoopt. Door de zondagsschool worden er fruitbakjes verzorgd. Wij vragen u daarvoor fruit in te leveren op vrijdag 15 oktober in Ammerstol tijdens Koffie Achterom en ’s avonds van half 7 tot 7 uur in het Achterschip en in Bergambacht bij Yvon van Loon, Klaproos 23, ook op vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Gemeenteavond op maandag 27 september 2021, aanvang 19:30 uur.

Op deze avond hopen wij u meer te vertellen over de tijd na het emeritaat van ds. Roel Braakhuis. We willen u dan nader inlichten over onze plannen voor de toekomst. Ook horen we graag uw mening en suggesties. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op deze avond.

Grote schoonmaak in ’t Achterschip

Lany Schouten, Nel Brand, Sjaak en Lenie van Buren hebben het Achterschip een grote beurt gegeven. De ramen zijn gezeemd, de gordijnen gewassen, kortom het Achterschip is weer helemaal schoon. Hartelijk bedankt! Ook dank aan alle mensen die regelmatig de kerk schoonmaken.

Met vriendelijke groeten, Rudy Bieleveld, preses.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *