Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de kerkrentmeesters

In de vorige Nieuwsbrief heeft u niets gelezen over waar wij als kerkrentmeesters mee bezig zijn. Ik hoop dat nu goed te maken. Wij hadden gehoopt u te kunnen melden dat wij een tweetal offertes zouden hebben ontvangen, een voor de verbouwing keuken en een voor de badkamer in de pastorie. Helaas wij hebben tot op heden nog niets ontvangen.

Zoals bekend hadden wij al actie ondernomen voor onze kerkramen, wellicht heeft u gezien dat aan de zuidzijde 3 plexiglas voorzetramen zijn verwijderd. Na uitgebreid onderzoek blijkt dat de ramen uit delen zijn opgebouwd en zo in elkaar gelijmd zijn. Nu blijkt dat de ramen nog goed zijn op wat kleine slechte plekken na. Dus volledige vervanging is niet aan de orde. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde is dringend onderhoud nodig. Voordat de financiën geregeld zijn worden de voorzetramen teruggeplaatst, want bij een sterke zuid/westenwind kunnen de ramen naar binnen geblazen worden.

Wij hebben ook een inspectie aangevraagd bij Monumentenzorg, uit dit onderzoek blijkt dat het metselwerk echt onderhoud nodig heeft. Dit betekent dat wij na de vakantie moeten gaan bepalen welk onderhoud voorrang zal krijgen. Zo gauw daar duidelijkheid over is, zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Volgende week gaat Jaap Noomen beginnen met het schilderen van de raamkozijnen van de pastorie, deze staan nu alleen nog in de grondverf.

Namens de kerkrentmeesters
Herman van Amerongen

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *