Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de kerkrentmeesters

Het zal u ongetwijfeld bekend zijn dat we in het Achterschip een verbouwing willen uitvoeren. Daar waar nu het kopieerapparaat staat zal een nieuw keukenblok geplaatst worden, voorzien van een vaatwasser, koelkast en een magnetron. Er zal voldoende ruimte zijn om te werken, aan de kant van de deur komt een uitgifte balie. Waar nu het keukenblok staat komt een invalidentoilet en de huidige toiletten worden verplaatst en opnieuw ingericht. De beide toiletten zijn sterk verouderd en werken niet goed meer. Dat we in een dure tijd leven, blijkt ook wel uit de offerte. Het totaal gaat € 55.000, – kosten. We hopen daarmee weer jaren vooruit te kunnen. We hopen dit plan in het voorjaar te realiseren, zodat het voor de Pasen klaar zal zijn.

Zowel bij de nieuwe keuken als in de kerkenraadskamer worden nieuwe kozijnen geplaatst. Het kozijn van de kerkenraadskamer is in een zeer slechte staat. In ons volgende overleg van de kerkrentmeesters gaan we praten over een meerjarenbegroting voor het onderhoud. Een inventarisatie van het kerkgebouw heeft duidelijk gemaakt dat er veel onderhoud gepleegd moet worden. Dat gaat heel veel geld kosten. Omdat we dat niet hebben gaan we prioriteiten bepalen en subsidie bij de overheid aanvragen. Als deze toegekend gaat worden, kunnen we beginnen. De staat van de kerkramen is onderzocht en naar nu blijkt moeten deze gerepareerd worden en daarna geschilderd, door een gespecialiseerd bedrijf. Dat zal minder kosten dan alle ramen vervangen.

Kortom er is veel werk, we zullen u op de hoogte houden over de voortgang.

De hoge kosten van de energie heeft ons doen besluiten, dat we de verwarming ’s nachts lager zetten en voor de kerkdienst zal de thermostaat ook een graad lager gezet worden, voor een deel vangen we dat op met de vloerverwarming. We zullen wel moeten opletten dat de deuren in de toren niet wagenwijd opengezet worden, dan raken we de warmte kwijt.

De collecte opbrengst over de maand augustus en half september was in totaal € 1355,55. Wij willen u hiervoor bedanken. Hopelijk blijft u ons financieel steunen om de plannen te realiseren.

Mocht u vragen hebben spreek ons aan, we leggen graag de zaken aan u uit.

Namens de kerkrentmeesters

Herman van Amerongen

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *