Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Van de kerkenraad (april 2020)

April 2020, deze maand geen vergadering met alle leden van de kerkenraad. Maar toch regelmatig contact en overleg over zaken die door gaan, of in deze Coronatijd extra aandacht vragen. Hoe houden we contact met elkaar als gemeente? En hoe gaat het met u allen? Door regelmatig te bellen of te appen horen we hoe iedereen zich aanpast en voortgaat. Mensen zien elkaar op straat als er een blokje om wordt gemaakt, of in de supermarkt of op de markt. We moeten we voorlopig zorgen afstand te houden. Het heeft al geleid tot het begrip “1,5 meter economie”, respectievelijk “1,5 m samenleving’. Iets waarvan we over een jaar misschien zeggen: ‘goh, dat was in maart en april 2020 iets nieuws!’. Overigens; als u iets leuks, wetenswaardigs of wat anders wilt melden, stuur het ons, we horen het graag van u.

Terzijde: Corona is een bij velen vergeten heilige, zo kreeg ik per e-mail van iemand te lezen die mij Goede Paasdagen toewenste. Corona leefde rond 160 na Christus ergens in Egypte, Syrië of Antiochië. Op haar 16e werd ze martelaar en is sindsdien de beschermheilige tegen epidemieën (sic!).

De Paastijd hebben we op afstand met elkaar kunnen vieren hoewel de afstand juist in een tijd als deze wordt gevoeld. Toch mooi als je hoort hoe mensen reageren en het ervaren hebben. Het samen zelf een Huispaaskaars maken was dit jaar niet mogelijk. Een aantal mensen heeft toch een kaars gemaakt. Met het ‘licht van Pasen’ dat we samen met de Paasgroet mochten ontvangen kon deze kaars worden aangestoken. Mooi dat de gedachte van het licht van Pasen zo toch is doorgegeven.

De overwegingen van de zondagdiensten kunnen we op de website van onze gemeente (www.kerkvanammerstol.nl) volgen. Voorlopig zal dat tot juni 2020 zo blijven.

En als moderamen bewaken we de lopende zaken als bijvoorbeeld deze maand de Jaarrekening van de Kerkvoogdij over 2019. In plaats van de vergadering van de kerkenraad in mei, proberen we eind april weer als moderamen bijeen te komen, wel met minimaal 1,5 m afstand.

Ik wens u allen een tot ziens, lezens of horens. Houd afstand en blijf gezond.

 

Leo van Veen

Scriba Gemeente rond de Kerk van Ammerstol

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *