Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Vakantie: loslaten en waarderen

Ik gebruik de laatste jaren een agenda die 18 maanden beslaat: van 1 juli in het ene jaar tot en met 31 december van het jaar daarop. Er kan een heel seizoen in, handig voor alle afspraken, en een heel jaar, handig voor alle preekbeurten. De nieuwe agenda ligt nu voor mij op mijn bureau heerlijk leeg te wezen. Hij of zij, want dat is bij agenda’s niet zo duidelijk, wacht tot na de vakantie. Dan moet hij aan de slag, net als ik. Zo te zien heeft zij er zin in.

Ondertussen doet de oude nog zijn plicht en herinnert mij bij wie en waar ik word verwacht. Heel geduldig en plichtsgetrouw bewaart zij wat ik aan hem heb toevertrouwd. Tot en met 21 juni, de laatste dag voor mijn vakantie begint. Dan gaat zij met pensioen en krijgt hij een plek bij alle gepensioneerde agenda’s  en mag zij van een welverdiende rust genieten op de plank in de boekenkast achter mij, het rusthuis van vermoeide agenda’s. Soms zoek ik nog wat in een oude agenda op, maar meestal laat ik ze liggen, zij zijn al zo vaak open en weer dicht gedaan. En zegt niet de oude wijsheid dat het verstandig is om het verleden te laten rusten?

De komende weken ga ik zonder agenda door het leven. Dus als u mij niet weet te vinden dan weet ik ook zelf even niet waar ik ben: het staat immers niet in mijn agenda. Dat geeft mij de luxe om enkel daar te zijn waar ik zelf ben en niet in gedachte al bij de vorige of volgende afspraak of bij wat nog moet gebeuren. Even leven als de lucht of de bomen, die altijd zichzelf zijn en niet anders hoeven.

Bij het vooruitzicht komen de herinneringen terug aan het afgelopen seizoen. We hebben veel gedaan en er is veel gebeurd. We hebben het goed met elkaar en dat mij dat dankbaar stemt, neem ik graag mee in mijn vakantie. Het is immers niet alleen tijd om los te laten, het is ook de tijd om te waarderen wat goed is. Tot over een paar weken. God zegene jullie.

 

Ds. Roel Braakhuis

 

P.S. In deze nieuwsbrief zal de agenda ontbreken.

Categories: Geen categorie

1 reply

  1. Mooi gezegd,hele fijne agendaloze vakantie!

    Hartelijke groeten,
    Cor en Inge scheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *