Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Vakantie

Mooi weer, soms heel warm, lange avonden, geen vergaderingen, kortom, vakantietijd. Een rustige tijd, even niets organiseren en toch gebeurt er heel veel, zijn er veel zaken die aandacht vragen.

De ziekte van onze predikant, Roel. Tot eind oktober zal hij tot zijn spijt niet inzetbaar zijn voor onze gemeente. Eind september is er weer een afspraak met de bedrijfsarts. Hopelijk komt hij daarna weer, voorlopig gedeeltelijk, terug. Er zijn momenteel veel zieken. Wij proberen als kerkenraad, pastorale groep en ook via de cirkel zoveel mogelijk aandacht aan de zieken te geven en bezoekjes af te leggen. Binnen de kerkenraad speelt het idee om een kerkelijk werker aan te trekken voor 1 of 2 dagdelen per week. Er is overleg met onze administrateur Herman van Amerongen om te kijken wat er financieel mogelijk is.

Het vernieuwen van de kerkvloer. Momenteel staan er hoogwerkers in de kerk om het plafond, omgekeerd schip of hoe je het ook noemt schoon te maken en te repareren. Vorige week zagen we Sjaak aan het werk, bezig alle oude en bruikbare vloertegels schoon te bikken. Sjaak heeft ook al veel foto’s gemaakt van de werkzaamheden. Hij wil die foto’s graag aan de gemeente laten zien via de beamer, na de dienst van 25 augustus! Op 13 oktober hopen wij de kerk weer in gebruik te nemen.

De kerkdiensten in het H. Zanenhuis. Een aparte belevenis. Veel gemeenteleden zijn ’s morgens om 9 uur al actief om de zaal in te richten en voor koffie te zorgen. De diensten op zich zijn ook vaak verrassend; veel gastpredikanten waarvan sommigen hun debuut maken in Ammerstol. Hulde aan Marry, die het allemaal zo goed geregeld heeft.

Aart Burger, die vanaf 1977 onze organist was, na 40 jaar afscheid nam en daarna tot nu toe nog regelmatig de diensten heeft begeleid. Aart is ziek en zal het orgel in de kerk niet meer bespelen. Hij en Marry hebben hun orgel, een Eminent Orchestre, geschonken aan de kerk. Een prachtig gebaar. Het komt in de kerkzaal te staan en zal wellicht, net als de piano, goed van pas komen bij het begeleiden van de cantorij.

De reis naar Malta, alweer even geleden. Door omstandigheden was het er nog niet van gekomen om een reünie te organiseren. Even een middag weer met de groep bij elkaar zijn om foto’s uit te wisselen en verhalen te vertellen. Datum: 6 oktober om 15.00 uur.

Kosterschap. Onze koster Ton Bos is vrijwel elke zondag aanwezig om de klok te luiden en kerkzaal klaar te zetten voor de dienst. Als hij verhinderd is neemt Wim Kok het over. Het zou mooi zijn als meer gemeenteleden zich zouden opgeven om af en toe het kosterswerk over te nemen. Tot nu toe hebben zich 3 mensen gemeld. Wie volgt?! Vele handen maken licht werk. En je bent nooit te oud. Als de kerk weer in gebruik genomen is, zal Ton de nieuwe hulpkosters uitnodigen voor de instructie.

Diakenen. Eind van dit jaar neemt José afscheid als diaken, na 12 jaar. Gelukkig blijft zij haar diaconale werk doen. Het zou mooi zijn, en zeker voor Rudy, als 2 of 3 mensen het diaconale werk in de kerkdiensten zouden willen overnemen. Met elkaar kunnen we dan gemeente blijven.

Startdienst. De datum voor deze dienst is 29 september en vindt plaats in het H. Zanenhuis.
Het wordt weer een mooie volle dienst met medewerking van de cantorij, Liselotte, Marlene, de zondagsschool en de groep 12-16.

Oogstdienst. Deze staat gepland op 20 oktober.

Hoe meer ik schrijf, des te meer er bovenkomt. Nog even uitstellen en genieten van het zomerse weer. Tot zondag! Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *