Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Uit de Kerkenraad

Op woensdag 7 november 2018 kwam de kerkenraad bijeen voor de maandelijkse vergadering. Erna verzorgde de opening met een spiegelverhaal bij Johannes 11: “Van de rups en de vlinder.” Vervolgens hebben we ons bezonnen op hoe mensen de nabijheid van God en diens aanwezigheid ervaren. Dit o.a. aan de hand van Jacobus 5, 7 – 20, waarmee ook de in het Dienstboek voor de Kerken genoemde mogelijkheid van ziekenzalving is te verbinden.

We hebben stil gestaan bij meer praktische zaken als het wel en wee en aandacht voor mensen die daarvan een beetje meer kunnen gebruiken. Verder spraken we over de controle van ons “ledenbestand” (de doopleden, belijdende leden, ‘vrienden’ en anderen).

De andere helft van de tijd hebben we besteed aan (één) de voorbereiding van de gemeenteavond met het thema ‘jeugd’ op 13 november 2018 en (twee) de voorbereiding van de Advent- en Kersttijd,

In de maand december zijn er veel dingen om naar uit te kijken, zoals de Kerstmarkt en de viering van de geboorte van Jezus. Ook is het traditioneel een periode om terug te kijken. Maar laten we niet vergeten dat de donkere en koude dagen, die er ook bij horen, voor sommigen niet de meest vrolijke tijd van het jaar is.

De komende weken zijn voor iedereen een belangrijke tijd van het jaar, zowel kerkelijk als maatschappelijk. Een tijd waarin we hopen elkaar vaak te ontmoeten, het is een tijd van hoop, van het vooruitzicht van het licht dat elke keer weer voor ons opgaat, in de wetenschap van onze kwetsbaarheid, net als dat van het kind van Jozef en Maria.

Leo van Veen

Scriba Gemeente rond de Kerk van Ammerstol

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *