Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Theatervoorstelling “Kom naar voren!” in Lekkerkerk

Over 500 jaar protestantisme in het kader van het Lutherjaar

Op uitnodiging van de VVP afdeling Lekkerkerk en omstreken verzorgt theoloog, kerkjournalist, verhalenverteller en theatermaker Kees Posthumus samen met musicus Juul Beerda de voorstelling “Kom naar Voren” op zondagmiddag 24 september in de Grote of Johanneskerk aan het Kerkplein in Lekkerkerk.

In 2017 is het precies 500 jaar geleden dat de Augustijner monnik Maarten Luther de 95 stellingen (al dan niet) vastspijkerde op de deuren van de kerk in Wittenberg. Het vormde het begin van een revolutie in het religieus denken in Duitsland, Rome en de rest van Europa.

Drie jaar later, in 1520, werd in Woerden de eerste Lutherse gemeente in ons land gesticht.

In het kader van het Lutherjaar vinden er in ons land diverse activiteiten plaats. Eén daarvan, en zeer druk bezocht, is de theatervoorstelling “Kom naar voren” die Kees Posthumus en Juul Beerda al in diverse kerken hebben gespeeld; de eerste al op 31 oktober 2016.

Het is een afwisselende, muzikale voorstelling, waarin bekende en minder bekende heldinnen van de Reformatie hun verhaal vertellen aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd.

In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat spannend samen met een actuele spits, waarbij volop gebruik gemaakt wordt van de accordeon. Het gebruik van dit instrument tijdens de voorstelling is passender dan ooit. Weinig mensen weten dat het instrument in het verleden werd ontwikkeld voor het begeleiden van de psalmzang aan boord van schepen; een draagbaar orgel.

De voorstelling begint om 15.00 uur en de kerk is al om 14.30 uur open. De toegang is gratis, maar wel is er na afloop een open schaalcollecte. In de directe omgeving is er voldoende, gratis parkeergelegenheid.

Voor eventuele verdere informatie kunt u bellen naar het secretariaat van de VVP afdeling Lekkerkerk en omstreken, telefoon (0180)662721

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *