Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

The Passion in Ammerstol

Het verhaal eindigt niet bij het kruis en het graf

We hebben het beleefd, met elkaar, de Passiondienst. Met de kinderen van de zondagsschool die zingend binnenkwamen met de palmtakken: Dans en zing, hosanna voor de koning! Met de liederen gezongen door Liselotte en Coen. Met de band, Sebastiaan en Coen gitaar en Leela op de ritmebox. Met de lectoren Rudy en Esther, die weergaven hoe het met ons zit, met onze deugden en ondeugden, ons kruis; en Leo, die in de persoon van Pontius Pilatus zijn eigen rol overdacht. Met de al eerder opgenomen beelden door RTV Krimpenerwaard, waarin de laatste dagen van Jezus en zijn discipelen werd vormgegeven door gemeenteleden en gasten. Met de verteller, dominee Roel Braakhuis, die als rode draad door de dienst in zijn woorden deze laatste dagen van Jezus weergaf. Met de door Greet zo mooi gemaakte tafel in woestijnlandschap, waarin de leegte en de eenzaamheid van Jezus werd uitgebeeld.

En dan wij als gemeente, af en toe meezingend en ademloos in de ban van het geheel.

In  processie door de kerk om ons kruis en steentje bij te dragen door ze neer te leggen op de tafel. En tot slot  met iedereen op het kerkplein om de duiven op te laten.

En het is nog niet afgelopen, de tafel blijft nog de hele week in deze schikking staan, met onze kruizen en stenen. Het verhaal gaat namelijk door, we kunnen en mogen naar de toekomst kijken, ook en misschien wel juist in deze stille week.

Dank je wel iedereen die heeft meegewerkt aan deze mooie dienst en in het  bijzonder de organisatie door Anita Timmerman, Dirrie Casteleijn, Tineke van Santen, Roel Braakhuis, Liselotte Lakerveld, Marius Diepenhorst en Sebastiaan Docters van Leeuwen. Dank aan allen, voor de financiële bijdrage voor de stichting Alpe d’Huzes team Krimpenerwaard en Kerk in actie. De opbrengst was € 547,00

 

De kerkdienst is te zien op Youtube en op RTV Krimpenerwaard vanaf woensdag a.s. om 10.00 15.00, 19.00 en 21.00 uur

 

Jannie van den Oever

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *