Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Terugblik Peuterdienst 3 april 2022

Soms kun je meer dan je denkt!

Dat was het thema van de peuter -/kleuterdienst 2022.
Dat alles na de coronaperiode weer op moet starten en dat iedereen daar weer aan moet wennen was ook te merken bij de peuterdienst. Waren er bij de eerste vier edities tussen de 15 en 20 kinderen aanwezig. Dit keer keken en luisterden 8 paar ogen en oren van kinderen tussen de 2 en 7 jaar vol verwondering naar het verhaal van Coco kan het! Naar het prentenboek van Loes Riphagen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

‘Coco kan het!’ is in 2021 verkozen tot prentenboek van het jaar en vertelt het verhaal van de kleine Coco waarvoor het tijd is om haar vleugeltjes uit te slaan. Het is een verhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Want wat zou er allemaal niet kunnen gebeuren?

Alle kinderen hadden de vogeltjes meegenomen die ze bij de uitnodiging hadden gekregen. De vogeltjes waren mooi ingekleurd en werden aan het begin van de dienst in de boom gehangen waar meneer de Uil al in zat te wachten om ook naar het verhaal te luisteren. Aan de voet van de boom lagen veel andere dieren uit het grote dierenbos.

Sandra had een tafeltheater gemaakt waarin op grote platen uit het prentenboek het verhaal getoond en verteld werd. Marcella beeldde het verhaal uit. Tussendoor zongen we liedjes zoals ‘Je hoeft niet bang te zijn’ en ‘Dank U voor deze nieuwe morgen’ waarbij we dankbaar gebruik konden maken van de beelden via de beamer waar Sjaak voor had gezorgd.

Ook werden we nog even stil om God te bedanken dat we altijd ook om hulp kunnen en mogen vragen als we iets spannend vinden.

Na afloop werd er gecollecteerd voor War Child. Speciaal voor de gevluchte kinderen uit Oekraïne.

Vanaf hier willen we Isa, Lianne en Suze bedanken voor hun hulp en ook Sjaak voor de technische kant en Tineke en Lany voor het verzorgen van de koffie/thee en limonade na deze gezellige middag.

Sandra Eskes, Marcella Zwart en Erna de Lange

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *