Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Terugblik Muziekdienst: “Kan ik iets voor je doen”

Op zondag 9 oktober was weer onze jaarlijkse muzikale dienst, een traditie die is ontstaan uit ooit de allereerste Top-2000 dienst. Het was fijn te zien dat onze kerk goed gevuld was. Goed ook om te zien dat de trouwe kerkgangers er gewoon zijn, ook al is het een andere dienst dan “gewend”. Een dienst met louter livemuziek en ja, Engelstalig vaak! Maar hoe goed te horen dat er ondanks dat toch luidkeels werd meegezongen met de bekende liedjes die dan weer zo mooi in het thema pasten.

Met “Kan ik iets voor je doen” van de Dijk startten we de dienst. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=pRaI0nd-Bec Hoe mooi is deze tekst, die kan echter wegens auteursrechten hier niet getoond worden. Goed luisteren dus. Want, hoe Ds. Roel het zo pakkend verwoordde: er is veel aan de hand! De ene crisis volgt de andere op, de oorlog in Oekraïne en dreigende taal uit de mond van Poetin. Tel daarbij nog het persoonlijke leed, verlies van een dierbare, nasleep van LongCOVID, enzovoorts. Want wat als je in shit zit? En er vraagt iemand: kan ik iets voor je doen? Wat zeg je dan? Niks! Dat is wat je zegt!

Terwijl er best dingen zijn die mensen voor je kunnen doen. We willen een gemeente zijn waarin we voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken. Durf gerust hulp te vragen en te aanvaarden. En uit het andere perspectief: vraag niet, maar doe! In deze donkere tijden moeten we meer dan ooit naar elkaar omkijken. We kunnen het licht zijn voor mensen die door duisternis omhult zijn, die het niet meer zien zitten. Licht dat hen de weg wijst! We hebben kaarsjes gebrand, terwijl het lied “Fix you” van Coldplay te horen en te zien was. Zo mooi in beeld gebracht: lopend in een donkere tunnel beseffen dat er mensen zijn die je willen en kunnen helpen en die je weer thuis brengen. De Nederlandse versie van Claudia de Breij en Blanks, gezongen bij Beste zangers, staat op youtube, luister deze eens: https://www.youtube.com/watch?v=N5KIEwRixB8 Het lied heet “Heel jou”.
“Volg het licht naar huis
Hoofd omhoog en met je blik voor uit
Ik ben hier en heel jou!”

Na afloop was er koffie/thee en lekkers in Het Achterschip, waar met veel mensen nog even nagepraat werd over de dienst.

We willen graag iedereen bedanken die aan deze dienst heeft meegewerkt en een ieder die aanwezig was!

Anita Timmerman

Dan is het mooi om het dankwoord van Rudy Bieleveld hier onder te plaatsen:

Op 9 oktober was er een muziekdienst. Deze dienst was georganiseerd door Anita Timmerman en Tineke van Santen. Medewerking werd verleend door Liselotte en Marlene Lakerveld, zang en piano en Sebastiaan Docters van Leeuwen en Naomi van Herk, gitaar. We zijn heel blij dat na de coronatijd dit weer mogelijk was. Er waren veel belangstellenden. Het thema van de dienst was “kan ik iets voor je doen?” Dominee Roel Braakhuis had dit thema ook heel mooi in zijn overdenking verwerkt. Kan ik iets voor je doen, een vraag die altijd gesteld mag worden, maar vooral in deze tijd heel belangrijk is. Organisatie en muzikanten, hartelijk dank voor jullie enthousiasme en inzet.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *