Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Ter overweging – God maakt geen rommel

Het is maandagochtend 12 juni. We hebben als gemeenschap een geweldig weekend met elkaar gehad: een mooi bedrag is er opgehaald voor de kerk. Wat een saamhorigheid en wat een inzet. Ik heb het natuurlijk over de jaarlijkse rommelmarkt. Prachtig om iedereen zo keihard bezig te zien!

Ik bleef dit weekend wat nadenken over rommel. Waar de een rommel ziet, ziet de ander een schat. Dat bleek afgelopen zaterdag ook wel! Spullen die de een niet meer hoeft, vinden soms gretig aftrek bij een ander. En misschien herkent u het wel: het kan in de ogen van een ander een ontzettende rommel zijn op je bureau, jij weet precies waar alles ligt!

Rommel, het deed me denken aan wat ik iemand ooit eens hoorde zeggen: God maakt geen rommel. Een prachtige zin, die meerdere dingen betekent. Voor mij betekent het in de eerste plaats dat ieder mens waardevol in zichzelf is. God, onze Schepper, Hij die ons gemaakt heeft, maakt immers geen rommel. Wij zijn door God geliefde mensen. Zoals Henri Nouwen dat ooit een mooi omschreef: Wij zijn het, die als parels in de ogen van de Eeuwige aan elkaar zijn toevertrouwd. Voor mij betekent dit: zoals we zelf door God geliefd zijn, zo wil ik ook naar andere mensen kijken: als door God geschapen en geliefde mensen.

God maakt geen rommel. Dat betekent ook nog iets anders. Iets wat je rommel vindt, gooi je weg. Of breng je naar de kringloop of rommelmarkt. Maar God maakt geen rommel. God gooit niet zomaar weg wat Hij maakt. Hij laat niet los wat Zijn hand eens begon, God laat ons niet los. Als mensen zijn we kwetsbaar, ons leven is vluchtig. Maar bij God zijn we nooit over de datum, maar eeuwigheidsbestendig. Wat een zegen dat we zo mogen leven!

Anne ter Schuur

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *