Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Stille hulp

Een van de taken van de diaconie is het signaleren en bestrijden van armoede. De diaconie doet dit werk onzichtbaar. Hulp bieden aan mensen die om wat voor reden dan ook dit nodig hebben. Mensen die op onze weg komen.

Het kan gaan om boodschappen doen of ervoor zorgen dat iemand kleding aan kan schaffen. Wat wij zien is dat wij steeds vaker benaderd worden door andere instanties zoals Humanitas en Netwerk. Maar ook signalen vanuit onze eigen gemeente bereiken ons.

Anderzijds hebben wij als diakenen de mogelijkheid mensen door te verwijzen naar bijvoorbeeld Kwadraad (maatschappelijk werk) en de sociale dienst.

Het is belangrijk ons te realiseren dat we anderen nodig hebben. Zowel binnen als  buiten de kerk. Dit geeft inspiratie en nieuwe energie.

Zo werden wij onlangs benaderd door SUN Krimpenerwaard (Stichting Urgente Noden). Deze stichting is nog maar kort actief maar de eerste aanvragen zijn al binnengekomen en de eerste gelden zijn ter beschikking gesteld.

Het doel van deze stichting is die mensen, die financieel tussen wal en schip dreigen te raken, een helpende hand toe te steken. Het gaat hierbij veelal over de zwaksten in onze samenleving.

On de medemens te kunnen helpen, te voorzien in urgente, materiele noden, waarvoor geen wettelijke regeling voor handen is, is geld nodig. Dank zij uw bijdrage tijdens collecten hebben wij in deze behoefte voor een klein gedeelte kunnen voorzien.

Hartelijk dank daarvoor!

Warme groet, Guusje van Amerongen en José Bos

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *