Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Stichting Budgethulp Krimpenerwaard heeft nog steeds vrijwilligers nodig

Vorig jaar hebt u in de Blijde Klanken kunnen lezen dat het landelijk project Schuldhulpmaatje ook in onze gemeente opgestart is. Onder meer vanuit onze diaconie is een stichting – de stichting Budgethulp Krimpenerwaard – opgericht die hulp biedt aan mensen die het financieel moeilijk op een rij kunnen krijgen of al in de financiële problemen zijn gekomen. We zijn inmiddels ruim een jaar aan het werk met een tiental enthousiaste vrijwilligers waarbij we al een aanzienlijk aantal hulpvragers hebben kunnen helpen. Het aantal hulpvragen neemt niet af ondanks het feit dat het in ons land economisch voor de wind lijkt te gaan.

Omdat we graag zoveel hulp willen bieden, kunnen we meer vrijwilligers gebruiken. Het is verantwoordelijk werk. Daarom heeft Schuldhulpmaatje Nederland voor de functie van schuldhulpmaatje een aantal functie-eisen/vaardigheden opgesteld. We noemen hier onder meer:

  • Voelt zich betrokken bij de doelgroep: mensen in financiële nood;
  • Kan goed omgaan met verschillen in ras, geaardheid en levensovertuiging;
  • Is bereid deskundigheidstrainingen te volgen;
  • Is een luisterend oor voor de hulpvrager;
  • Kan een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen;
  • Is een teamspeler met mensenkennis en kan goed organiseren en grenzen stellen;
  • Raakt niet uit balans als u geconfronteerd wordt met een crisissituatie;
  • Beheerst computervaardigheden, met name het kunnen gebruiken van E-mail, Microsoft Word en Excel programma’s en is thuis op internet.

Wanneer u meer wilt weten , kunt u mailen naar José Bos (jose.bos@outlook.com) of onze coördinator Beppie van der Waal  (info@budgethulpkrimpenerwaard.nl). Graag in deze mail uw adresgegevens en telefonische bereikbaarheid aangeven.

Namens de diaconie: Guusje van Amerongen en José Bos

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *