Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Startzondag 23 september

De lange warme zomer is nog niet voorbij. Ik hoop dat u er zonder veel problemen doorheen bent gekomen, of er zelfs van genoten heeft. De kerkenraad is nog met reces. Toch beginnen de voorbereidingen voor de activiteiten in het nieuwe seizoen al weer op gang te komen. Op de dag dat deze nieuwsbrief verschijnt, 15 augustus, is het consistorie in vergadering en maakt plannen over de invulling van de bijzondere kerkdiensten en andere activiteiten. Zo zal het gaan over de startdienst op 23 september, met als thema: “een goed gesprek”.

Net als vorig jaar doen wij in Ammerstol weer mee met de actie “kerkproeverij”. Het is de bedoeling dat u allemaal weer iemand uitnodigt met u mee te gaan naar de kerk om het geloof te “proeven”, want waarom zou je datgene wat voor u (jou) waardevol is alleen voor jezelf houden. De dienst zal laagdrempelig zijn. Er wordt speciaal rekening gehouden met gasten.

Een paar tips:

  1. Nodig iemand uit met wie je een goede relatie hebt, iemand die jou vertrouwt, collega, buur, familielid.
  2. Houd de uitnodiging luchtig en vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.
  3. Nodig mensen persoonlijk uit. Niet met een briefje door de brievenbus.
  4. Vertel erbij dat er niets speciaals van hen verwacht wordt.
  5. Veel succes. En vergeet niet: “nee” is ook een antwoord .

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *