Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Startdienst 6 september 2020 met als thema “Het Goede Leven”

Het was een prachtig gezicht toen ik ‘s morgens aankwam: het was wonder boven wonder mooi weer, de zonnestralen gleden over de Lek en over het groene gras. En op het gras op een keurige 1,5 meter afstand van elkaar een groot aantal gezellige rieten stoelen en tafels. Een tafel op schragen waar de kopjes al klaar stonden … kinderen aan het schommelen … een boot die langs vaart op de Lek … Een tafereel om heel erg van te genieten. Er was zelfs ook nog een verhoging in het grasland met daarop tafel en microfoon. Eerst natuurlijk melden en ontsmetten aan de ronde tafel. In deze Coronatijd weten we al niet beter.

In de stilte van de morgen
ga ik eerst op zoek naar U.
In uw trouw ben ik geborgen
U zult altijd voor mij zorgen

Met dit mooie lied, gezongen door Liselotte, begon de startdienst. Heel toepasselijk omdat het thema van deze zondag “Het Goede Leven” was. Een merkwaardig thema als je bedenkt hoe wij allemaal gebukt gaan onder de corona crisis.
Ds Roel gaf er zijn eigen draai aan: “Willen jullie allemaal met elkaar nadenken hoe je deze coronatijd ervaart en of er ook nog een parel in valt te ontdekken ?”

Onder het genot van een kopje koffie – hoe bijzonder is dat, midden onder de dienst – bespraken wij dit thema. We konden onze bevindingen appen naar Ds Roel en/of opschrijven op een gekleurd blaadje dat later in een kale boom zou worden gehangen. Uit de gesprekken kwam naar voren dat er toch wel veel angst leefde onder de mensen voor het virus. Aan onze tafel werd zelfs gesproken over ‘het einde van onze beschaving’. Maar aan de andere kant besef je ook hoeveel zin het heeft om juist nu er voor elkaar te zijn, naar elkaar om te zien ook al is het op 1,5 meter afstand. En ook hoe weldadig het is om niet meer overal naar toe te moeten rennen.

Ds Roel vatte dit alles weer mooi samen in zijn preek en liet ook een mooie collage zien, gemaakt door Nelleke Blom. Op deze collage waren nazomerbloemen te bewonderen met de zon als middelpunt. Liselotte zong nog twee mooie liederen en toen konden we voor het eerst weer het Onze Vader hardop meebidden en zelfs nog een slotlied zingen met elkaar.

Dat kon natuurlijk niets anders zijn dan ons aller favoriet: ‘Ga met God en hij zal met u zijn’. En zo gingen we gesterkt de nieuwe week in.
Bedankt, kerkenraad en Ds Roel, voor al het (denk)werk dat jullie hebben verricht om deze dienst tot een succes te maken !

Tineke van Santen

Gods licht
“Wat je vanuit het geloof kunt zeggen, is dat het goede leven ook alles met God te maken heeft. Hij maakt het leven goed. Niet in de zin van succesvol of moreel beter, maar je leven – met alle vreugde en verdriet – wordt in een ander kader gezet. Het licht van God, het licht van vergeving, valt over jouw leven.”

Het goede leven – Bloeien in Gods licht

“Wat je vanuit het geloof kunt zeggen, is dat het goede leven ook alles met God te maken heeft. Hij maakt het leven goed. Niet in de zin van succesvol of moreel beter, maar je leven – met alle vreugde en verdriet – wordt in een ander kader gezet. Het licht van God, het licht van vergeving, valt over jouw leven.”

“Je kunt er vlammen in zien, een kandelaar en twee handen die elkaar gedeeltelijk overlappen en de duif die de handen samenbindt. De quote ‘in die ander komt iets van God naar je toe’ is hiervoor inspiratie geweest. De paarse vlam vormt met het rode gedeelte een kaars is symbool dat uit dit ’samen’ iets nieuws voortkomt.”

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *