Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

SaGe nieuws

SaGe: Samenwerkende gemeenten Krimpenerwaard, Protestantse Kerk Nederland.

Op 21 juni kwamen 25 leden van kerkenraden uit de Krimpenerwaard bij elkaar om verder te praten over de ontmoeting van gemeenten in de Krimpenerwaard. Het was een doelgerichte bijeenkomst om te inventariseren welke vragen en onderwerpen nu aan de orde moeten komen. Er zijn vier thema’s benoemd, die het komende seizoen onze activiteiten bepalen:

  • Gezamenlijk de publiciteit organiseren voor de actie Kerkbalans (zie hieronder).
  • Ondersteuning bij de ledenadministratie en vragen rond privacy (ook in deze nieuwsbrief).
  • Uitwisselen van ervaringen met de eredienst bijvoorbeeld rond diensten van Schrift en Tafel.
  • Mogelijkheden zoeken om bij vacatures van predikanten kleine vacatures samen tot een grotere te maken.

Hier gaan wij het komende seizoen mee aan de slag
Vrede en alle goeds.
Roel Braakhuis, Els en Peter van den Brule, Everlien Flier, Hans van den Hoven, Jaap Huttenga, Marianne Terpstra

Samen optrekken voor kerkbalans 2019

Dinsdag 18 september is er een bijeenkomst ter voorbereiding van de actie kerkbalans in de Krimpenerwaard. Marina Kapteyn, communicatieadviseur met een eigen bureau (Alphatekst) uit Alphen aan den Rijn zal ons die avond begeleiden. Doel is, publiciteit geven aan de komende actie Kerkbalans met alle kerken gezamenlijk. In eerste instantie alle PKN-kerken, maar het zou mooi zijn als ook andere kerkgenootschappen willen meedoen.

De avond wordt gehouden in de Ontmoetingskerk in Bergambacht. Agenda volgt begin september. Opgeven voor deze ontmoetingen per e-mail naar: naar stuurgroep@sage-krimpenerwaard.nl onder vermelding van de datum en aantal deelnemers. Ook voor vragen kunt u bij dit adres terecht.

LRP en AVG

Voorstellen stuurgroepleden; Els en Peter van den Brule:

“In onze kerkelijke gemeente in Ouderkerk aan den IJssel hebben wij de LRP* onder onze hoede. Met alle aandacht voor de AVG** de laatste tijd moeten we dat “onder hoede” zeer serieus nemen. Ook kerken moeten zich aan de privacywetgeving houden. Dat is in een gemeenschap waar leden juist gegevens nodig hebben om naar elkaar om te zien, nog wel eens lastig. Het is goed om daar met elkaar bij stil te staan en bij anderen te kijken hoe je met deze zaken omgaat. Els heeft door haar werk op een ICT afdeling van een zorginstelling inmiddels aardig wat praktijk ervaring. Dus als jullie eens willen sparren over de AVG, of eens hulp nodig hebben bij het gebruik van LRP, neem dan gerust contact met ons op: pj.vandenbrule@sage-krimpenerwaard.nl.”

Meer informatie te vinden op: www.protestantsekerk.nl, zoek op Privacy

*LRP = Leden Registratie Protestantsekerk

**AVG = Algemene Verordening Gegevensbescherming

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *