Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Reis naar Macedonië

En daar stonden we dan. Midden in de nacht te wachten op de bus die ons naar Schiphol zou brengen. Op het Kerkplein en bij de Pleinstraat in Bergambacht. Alles verliep gladjes. We waren op tijd op het vliegveld en het vliegtuig vertrok precies op tijd. En zo zou het blijven.
Onze gids in Macedonië was geweldig. Hij zorgde dat we de mooiste kerkjes te zien kregen met alle informatie die op die dag nodig was. De bus om half 10 voor de deur met aandacht voor de rollators en hun eigenaren. Het hotel ligt aan het meer van Ochrid . En wat een uitzicht hadden wij. Lekker veel zalmforel gegeten .
Macedonië zou graag bij de Europese Unie willen. En dat hebben ze ook nodig. De bevolking is, met een gemiddeld inkomen van 500 euro in de maand, niet rijk. Maar toen we een dag naar Albanië gingen konden we zien wat het communisme daar geeft achter gelaten. Het zal voor dat land nog lang duren eer ze daar overheen zijn. Onderweg naar Albanië zijn we langs prehistorische paalwoningen gegaan. Toevallig ontdekt toen een duikschool daar kwam.
Ook de Romeinen hebben hun sporen achtergelaten. Prachtige mozaïeken kunnen bewonderen.
Had ik al de kerkjes met hun iconen genoemd? Prachtig gewoon.
Nee. Alles klopte gewoon die week. Cock, dit was een prachtige afsluiting van 30 jaar reizen .
Je mag er, samen met Gonnie, trots op zijn.
Marian van Veen


(Foto: Marian van Veen)

 

Categories: Geen categorie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *