Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Profielschets predikant

Ben jij de

Bevlogen Predikant (m/v) (0,4 fte)

die wij als Gemeente rond de Kerk van Ammerstol zoeken?

Dan nodigen we je graag uit te solliciteren!

 

Gastvrij welkom
Als onze nieuwe predikant kom je terecht in een gastvrije gemeente. Voorgangers en bezoekers van onze kerk geven met grote regelmaat aan zich zeer welkom te voelen en graag nog eens terug te komen. En inderdaad: de warmte die we zelf ervaren in de gemeente geven we graag door aan anderen, zodat iedereen zich thuis voelt in Ammerstol.

Verbondenheid
De naam van onze geloofsgemeenschap zegt veel over ons. Niet alleen omdat veel van onze gemeenteleden niet in Ammerstol zelf wonen, maar ook omdat wij geloven dat kerk-zijn zich niet alleen in een kerkgebouw afspeelt. We zoeken dan ook naar een predikant met een open persoonlijkheid, iemand die toegankelijk en betrokken is bij het hele dorp – ons gezicht naar buiten. Daarnaast weten we ons verbonden met de geloofsgemeenschappen in onze buurgemeenten en zoeken actief naar samenwerking. Als onze nieuwe predikant schroom je dan ook niet contact te leggen met de collega’s in de regio en met hen en onze pastorale groep samen te werken.

Stevig fundament
Ons kerkgebouw neemt al lange tijd een prominente plaats in het dorp in. Het staat dan ook op een stevig fundament. Dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk! Zo is recent de fundering van ons gebouw hersteld en worden verdere investeringen gedaan om het gebouw ‘toekomstproof’ te maken en te houden. Het vertrouwen dat hieruit spreekt is ons figuurlijke fundament. We zoeken naar een nieuwe predikant die dit vertrouwen met ons deelt, die met ons wil werken aan een visie op de toekomst, iemand die ons kan inspireren en aansturen. Naast ons kerkgebouw staat een mooie pastorie. We bieden je de mogelijkheid hier je intrek in te nemen.

Midden in de traditie openstaan voor vernieuwing
De gemeente rond de kerk van Ammerstol is verbonden met de Protestantse Kerk in Nederland en kent een traditie van ruimdenkend geloven. We zijn op zoek naar een voorganger die op aansprekende wijze in de eredienst kan voorgaan, een ontwikkeld liturgisch bewustzijn heeft en samenwerking zoekt met onze cantorij. Tegelijkertijd zoeken we ook op het gebied van de liturgie naar begaanbare wegen voor de toekomst en staan we open voor nieuwe inspiratie. Wil jij ons daarbij ondersteunen?

Tussen oud en jong
Voor een grote groep gemeenteleden geldt dat zij op ‘gevorderde leeftijd’ zijn. Dat betekent echter niet dat de jeugd afwezig is: zo is er een actieve zondagsschool, is het eetcafé een geliefde plek voor tieners en is er goed contact met de plaatselijke basisschool. Vind je het een uitdaging om aandacht te geven aan jong en oud? Alleen of eventueel samen met anderen?

We zien naar je uit!