Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Predikanten in de vacante periode: Rob Maas

Interview met dominee Rob Maas uit Lekkerkerk:

Ik ben sinds 2020 predikant in de protestantse gemeente in Lekkerkerk. Deze kerkelijke gemeente, maakt gebruik van twee gebouwen, namelijk de Grote- of Johanneskerk, midden in het oude dorp, en de Ichthuskerk aan de Kerkweg. Ik woon, samen met mijn vrouw, in Rotterdam-Ommoord.

In 1989 ben ik afgestudeerd als klinisch-psycholoog en heb de eerste tien jaar als adviseur op het terrein van Personeel en Organisatie gewerkt en daarna als psycholoog in een eigen praktijk voor psychologische hulpverlening.
Ik had al enige tijd de wens om theologie te gaan studeren en heb dat van 2006 tot 2012 fulltime gedaan. Het was heel interessant in die tijd om met jonge studiegenoten om te gaan en gesprekken te voeren over het geloof. Toen ik in 2012 afgestudeerd was heb ik eerst een jaar gewerkt als pastoraal medewerker in Schiedam. Daarna ben ik als predikant bevestigd in Rhoon.

Ik ben met Ammerstol in contact gekomen in september 2020, op uitnodiging van de kerkenraad om te praten over samenwerking van de kerken binnen de gemeente Krimpenerwaard, een initiatief van Ds. Roel Braakhuis. Ik heb toen ook zitting genomen in het “petit comité”, samen met Krimpen aan de Lek, Schoonhoven en Ammerstol, om een en ander nader uit te werken.

Als predikant vind ik het belangrijk dat wij er als kerkelijke gemeenten voor elkaar zijn. Daar wil ik mij voor inzetten. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat we als gemeenten elkaar goed leren kennen en dat we als predikanten in elkaars gemeenten voorgaan.

Toen ik in Ammerstol voorging viel het mij op dat het een hechte gemeente is. Daar gaat het ook om, de betrokkenheid op elkaar. God zal zo zijn weg met ons vinden, als kerk van Christus.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *