Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Predikanten in de vacante periode: ds. Margreet Gouwens

Wilt u iets over uzelf vertellen?

Ik ben geboren in 1946 in Krimpen aan de Lek. Mijn man en ik hebben 4 dochters en 12 kleinkinderen. Na ons huwelijk gingen we in de Lier wonen , verhuisden naar ’s Gravenmoer en kwamen toen weer terug in Krimpen aan de lek. Dat had te maken met mijn ouders die onze hulp nodig hadden. Ik ben theologie gaan studeren toen mijn jongste dochter 9 jaar was, dat was een HBO opleiding in Amsterdam. Als kerkelijk werker heb ik daarna in den Bosch gewerkt en in Tilburg. Dat waren in die tijd vacante gemeenten, net als Ammerstol nu. Omdat ik ook mijn lesbevoegdheid had gehaald heb ik kort overwogen om les te gaan geven. Uiteindelijk trok het pastoraat mij meer. Ik besloot dan ook de universitaire opleiding voor theologie te gaan volgen in Kampen. In 2001 ben ik toen bevestigd als predikant in Almkerk, waar ik in die tijd al geestelijk verzorger was in het verpleeghuis. In 2008 ben ik met emeritaat gegaan en we wonen nu vier jaar in Schoonhoven

Hoe bent u in contact gekomen met Ammerstol?

In 2018 ben ik voor het eerst voorgegaan in de kerkdienst in Ammerstol. Het was een invalbeurt. Daarna heb ik er nog een paar keer gepreekt. Ik vond het een mooie warme gemeente. Het klikte. Toen jullie predikant, ds. Roel Braakhuis, ziek werd, ben ik gevraagd voor het pastoraat. Dat heb ik graag gedaan. Ik voelde me opgenomen in de gemeente.

Wat is uw motivatie om Ammerstol nu te helpen?

Ik vind pastoraat fijn werk . Ik heb jullie gemeente inmiddels beter leren kennen, ook jonge gezinnen, omdat ik afgelopen zomer een doopdienst heb geleid . Dus toen ik gevraagd werd heb ik dat graag geaccepteerd.

Wilt u iets tegen onze gemeenteleden zeggen?

Ik denk aan de titel van een boek, “ de Geest wijst wegen in de tijd”. Dat betekent zoveel als: Er zal een weg komen, een toekomst voor de kerk van Ammerstol. Dat vertrouwen mogen jullie hebben.
Jullie zijn een hartelijke warme gemeente. Moge deze warmte ook afstralen naar het dorp!

Interview door Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *