Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Petrus: gratis magazine van de Protestantse Kerk

Het nieuwe magazine Petrus vertelt hoe mensen in de kerk geloof, hoop en liefde vinden. Het tijdschrift komt vier keer per jaar uit en wordt uitgegeven door de Protestantse Kerk.

Petrus vertelt kleine en grote verhalen over mensen en lokale protestantse kerken in heel Nederland.

Verhalen over hoe samen kerkzijn mensen troost, hoop en zin geeft. Hoe nieuwe initiatieven als Kliederkerk of pioniersplekken voor nieuw elan zorgen. Hoe mensen soms twijfelen en toch blijven zoeken. Hoe de kerk hulp biedt aan mensen in nood.

Doel van het blad is om lezers te inspireren.

Wie de naam Petrus hoort, denkt al snel aan de volgeling van Jezus, de visser uit Galilea. Waartegen Jezus zei: “Jij bent Petrus, de rots waarop ik mijn kerk zal bouwen.” Het tijdschrift draagt deze naam niet voor niets. De kerk lijkt wel wat op Petrus: sterk als een rots en tegelijk zwak en feilbaar. Soms moedig, soms overmoedig, soms te voorzichtig. Maar vooral een plek waar ieder mens welkom is.

De eerste Petrus biedt meteen een gevarieerd aanbod aan verhalen. Zo gaan de Amsterdamse dominees Paul Visser (Noorderkerk) en Rob Visser (Binnenwaai, IJburg) in gesprek met zeezeiler Henk de Velde. Piet en Janny Sjonger vertellen wat zij hebben meegemaakt in hun vijftig jaar als kostersechtpaar van de kerk in Friens (FR). Verschillende mensen komen aan het woord over wat zij geloven en wat zij zoeken in de kerk. In Almere geeft de kerk een kijkje achter de schermen van de sociale supermarkt.

Ook voor ontspanning is plek in het blad. Zo kunnen lezers een stadswandeling door Dordrecht maken, koken met Petrus en krijgen ze tips voor kerken om te overnachten.

Het magazine verschijnt vier keer per jaar. Een abonnement is gratis.

 

Kijk op:

https://www.protestantsekerk.nl/actueel/abonnementen/tijdschriften/nieuw-ledenmagazine

Categories: Geen categorie

4 replies

 1. Goedemiddag,

  De diakenen van de PKN gemeente Maassluis organiseren een Kerst Singin op 17 december voor eenzamen en ouderen. Niet alleen vanuit onze eigen wijkgemeenten maar ook van daarbuiten. Wij maken een flyer en een programmaboekje.
  Het plan is ook om het magazine “Petrus ” na afloop aan de aanwezigen uit
  de delen. Wij nemen aan dat u ook een speciale december uitgave heeft.
  Wij rekenen op ca. 400 aanwezigen.
  Kunnen wij het magazine tegen een speciale prijs ontvangen ?
  Graag uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Wim van der Schee

 2. wij hebben het blad helemaal niet ontvangen
  graag zou ik hem toch lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *