Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Pastoraat

Pastoraat is zorg en aandacht geven aan een ander op zo’n manier – in gesprek of in een ontmoeting – dat die ander iets van geloof, hoop en liefde ervaart zoals we die in de kerk met elkaar delen. Dat pastoraat kan gebeuren in een gesprek, in een groep maar ook in een onverwachtse ontmoeting, aldus Dr. Theo Hettema, wetenschappelijk beleidsmedewerker van de PKN.

En verder…. Pastoraat is geen bijkomend iets maar een kernopdracht van de kerk. De pastorale aandacht is er voor een wijde kring van mensen. En: pastoraat is niet alleen iets voor dominees en ouderlingen maar van de hele gemeente. De hele gemeente wordt uitgenodigd voor ‘omzien naar elkaar’.

Nu onze gemeente vacant is, is pastoraat een van de dingen die de aandacht vragen. Gelukkig hebben een aantal predikanten binnen de gemeente Krimpenerwaard aangegeven dat ze beschikbaar zijn als er pastoraat in onze gemeente nodig is, bijvoorbeeld bij ziekte.

Wat blijft is het pastoraat voor ons, gemeenteleden, voor u en voor mij. Ook daar is pastoraat nodig, juist nu. In een vacante periode is het belangrijk dat wij elkaar blijven ontmoeten, spreken en aandacht geven. En dat kunnen wij allemaal. Op de gemeenteavond hebben zich al een paar personen aangemeld.

Ik nodig u uit zich aan te sluiten bij de pastorale groep om vanuit die groep bezoekjes te brengen bij gemeenteleden. Met elkaar kunnen we dan het pastoraat vorm geven. Graag een telefoontje, 0652153040.
De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 oktober om 10.00 uur in het Achterschip.

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *