Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Overzicht werkzaamheden nieuwe vloer

Wat is er al gedaan?

De kinderen mochten als eerste beginnen met de sloop van de houten vlonder in de Overstapdienst. Een plank van deze vlonder zal als aandenken bewaard blijven. De verhalen die de kinderen tijdens de zondagsschooluurtjes hebben gehoord zullen in de plank worden gebrand waarna de plank een speciaal plekje zal krijgen in de kerkzaal of in ’t Achterschip.

De rest van de houten vloer werd daarna gesloopt en verwijderd. Daarna zijn de houten balken eronder uit gehaald. Vervolgens zij de randen van de betonbak gesloopt en de tegels grotendeels verwijderd. Half juni is de vloer van de betonbak gesloopt en verwijderd. Dat was een klus die tegenviel; de betonbak was veel dikker dan vooraf gedacht. De looppaden zijn ook gesloopt en verwijderd, dat verliep gelukkig volgens plan.

Wat moet er nu nog gebeuren?

Door ons (vrijwilligers): Zand profileren en een deel afvoeren. Dan ligt er dus een zandbak waarvan de bovenkant gelijk komt met de onderkant van het piepschuim. Op 8 juli gaat de aannemer beginnen. Die zal eerst de palen voor het balkon heien en de fundering hiervoor in orde gaan maken. Vervolgens zal er een laag piepschuim neergelegd en daarop wordt de wapening van de vloer gemaakt. Daarna wordt de constructieve ondervloer gestort.

Dan zitten we rond de bouwvak en wordt er een maand niet gewerkt, zodat de vloer kan uitharden. Na de vakantie wordt de vloerverwarming aangebracht en daarna wordt de afwerklaag (orgelzijde) en de tegels (preekstoelzijde) aangebracht. Op 1 oktober zouden we dan klaar moeten zijn.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *