Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Overstapdienst zondagsschool en Eetcafé

Op zondag 12 juni heeft Suze tijdens de overstapdienst afscheid genomen van de zondagsschool. De dienst heeft als thema meegekregen: “Groei”. Suzes lievelingsverhaal uit de bijbel werd voorgelezen door moeder en tevens zondagsschooljuf Jacolien. Zowel de zondagsschoolkinderen als de gemeenteleden waren muisstil toen Jacolien het verhaal van Jona voorlas uit de Kijkbijbel.

Op verschillende plekken in de kerk waren grote dozen verstopt met daarop onderdelen van een bloem afgebeeld. Door deze dozen te verzamelen tijdens ‘een reis’ door de kerk samen met de zondagsschoolkinderen kon Suze voorin de kerk een grote bloem op elkaar stapelen. Op de bladeren van de bloem stonden belangrijke data van bijzondere ‘groei’ momenten uit het leven van Suze. Zoals haar geboortedatum, de dag dat haar broertje en zusje geboren werden, de eerste schooldag enz. Op de doos van de bloem zat een brief van haar ouders die Suze zelf heeft voorgelezen.

Daarna ontving Suze de zegen van ds. Marielle van Waardenberg en werd er afscheid genomen van de zondagsschool met cadeaus. Ze ontving een NBV bijbel, een druivenstruik en een knutselmap gemaakt door de kinderen.
Tot slot werd Suze van harte welkom geheten door ’t eetcafé. D.m.v. een woordwolk in de vorm van een bloem heeft de jeugd van ’t eetcafé woorden meegegeven aan Suze die staan voor ’t eetcafé.

Nieuwe leiding gezocht voor ‘t eetcafé

Iedere 2e vrijdag van de maand zijn alle kinderen vanaf 12 jaar welkom bij ’t eetcafé. Op dit moment is onze oudste deelneemster alweer 20 jaar! We vinden het heel bijzonder dat de kinderen die vanaf het eerste uur deel hebben genomen nog steeds graag af en toe mee komen doen. Vanzelfsprekend krijgen kinderen als ze ouder worden ook andere bezigheden. Zoals sporten, een bijbaantje, afspreken met vrienden en vriendinnen etc. Maar ondanks dat merken we dat er iedere maand wel weer kinderen zijn die graag komen. Soms zitten we met 2 kinderen gezellig te gourmetten en dan weer zijn er ineens 6 kinderen aanwezig van de 13 kinderen die deel uit maken van ’t eetcafé en dan worden er vaak wraps of pannenkoeken gemaakt. De nadruk ligt niet bij het koken maar het samen delen van de verhalen die de kinderen kwijt willen. Ook worden er soms spelletjes gedaan. De leiding van ’t eetcafé bestaat uit Greet, Carola en Erna.

Liselotte heeft na 5 jaar aangegeven te stoppen met haar begeleiding. We zullen haar erg missen en zullen op een passende manier afscheid van haar nemen.
We zijn door haar afscheid op zoek naar nieuwe leiding. Dus vind je het leuk om ongeveer eens per 2 maanden te helpen dan ben je van harte welkom! We horen het heel graag voor de zomer zodat we je kunnen indelen in het rooster voor de 2e helft van dit jaar dat ingaat vanaf september. In juli en augustus is er geen eetcafé.

Namens de leiding en alle kinderen van ’t eetcafé een fijne zomer toegewenst!

Erna de Lange, jeugdouderling.

 

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *