Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Over een gevaarlijke pastoor en een lieve dominee

Met “De Reformatie in jouw dorp – De eerste eeuw van Hervormd Bergambacht” heeft Leendert H. de Kluijver een prachtig geïllustreerd en goed leesbaar digitaal klein boekwerk geschreven. Geschreven om vooral de jongeren aan te spreken. Genoeg spannende gebeurtenissen in de tijd van de Geuzen, de Beeldenstorm en de Reformatie! Het gaat daarom over een gevaarlijke pastoor en een lieve dominee, over alchemie en een overval op de pastorie, over de Geuzen die Bergambacht platbrandden en hoe de Schoonhovenaren aan de bijnaam Klokkendieven kwamen.

En dat allemaal in het nu zo rustige Bergambacht! Het boek gaat tot het moment dat Ammerstol kerkelijk loskomt van Bergambacht en zelf de eerste dominee beroept. De schrijver vermoedt dat theologische verschillen van inzicht tussen de Voetianen (Ammerstol) en Coccejanen (Bergambacht) de dorpen, kerkelijk gezien, uiteen dreven. Een prachtig onderwerp voor een nieuw boekwerk, lijkt ons!

Klik op https://www.lowiartstudio.nl/?page_id=492 om het relaas van de schrijver te lezen. Onderaan op zijn website staat een link naar het digitale boekwerk.

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *