Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Over de startdienst komende 6 september

Het thema van de PKN dit jaar is: “het goede leven”. Word je op de man of vrouw af gevraagd: wat maakt voor jou het leven goed? Dan ga je nadenken, want wat het leven goed maakt ligt niet aan de oppervlakte. Je moet er naar graven. En je weet ook niet wat je vinden zult, wat het leven goed maakt is een verrassende vondst. Daar gaan de lezingen van die zondag ook over:

Uit Matteus 13: Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen.
Ook is het met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle parel vond, besloot hij alles te verkopen wat hij had en die te kopen.

Hoe is het met ons allen gegaan de afgelopen maanden? Hoe hebben we deze periode ervaren? Wat leren die ervaringen ons over dat wat het leven goed maakt? We geven ons zelf in deze dienst de ruimte om die ervaringen met elkaar te delen. En die woorden te geven onder een hopelijk stralende hemel. Wie weet wat voor verborgen schatten wij zullen ontdekken, wie weet komen wij op het spoor van de Eeuwige, die zich in het verborgene laat vinden.

Ds. Roel Braakhuis

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *