Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Over Bakken, Preken en een enthousiaste Koster

Bij de dag van maandag 17 oktober stond in Sjaaks agenda: ‘naar de kerk voor een fotoreportage’. Vermoedelijk had hij daarbij een rustig uurtje achteroverleunen in gedachten. Het pakte echter heel anders uit…. Niet alleen bleken er niet één maar twee fotomodellen te zijn, ook de fotograaf kwam niet alleen. Maar dat was nog niet het ergste. De wensen van de fotomodellen en de ideeën van de fotograaf bleken – laten we maar zeggen – nogal ‘apart’ te zijn…

De reportage was bedoeld als promotie voor het ‘Basisbakboek voor Preken’, dat eind oktober verscheen. Een boek dat ik schreef samen met Theo Hettema. Dit Basisbakboek is opgebouwd rond het idee dat je het maken van een preek kunt vergelijken met het bakken van een taart. U begrijpt dat de foto’s dus ook de elementen ‘bakken’ en ‘preken’ wilden combineren. Dit leidde tot interessante resultaten….

Als één van de fotomodellen maakte ik me tijdens de reportage af en toe zorgen over koster Sjaak. Zou hij het allemaal wel goed vinden? Maar als ik dan opzij keek stond hij lachend toe te kijken, deed nieuwe suggesties en maakte foto’s om aan het thuisfront te vertonen. Zelfs toen op een gegeven moment het wilde plan ontstond om mij met bloem te bestrooien (waarop ik hoopte dat Sjaak hier een grens zou trekken vanwege de troep die dat zou geven), zei hij enthousiast: geen probleem! Ik pak de stofzuiger wel even!

De rest is geschiedenis.

Graag geef ik u dus twee dingen mee:

  1. Als u in het boek geïnteresseerd bent: u vindt de informatie hierover onderaan dit bericht.
  2. Bent u geïnteresseerd in de meest verrassende en interessante functie binnen het kerkenwerk? Word koster! Wees er snel bij… er is op dit moment nog een vacature!

Annemarie Roding

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *