Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Opbrengst Kerstmarkt voor de kerk: ruim €1300,-

Even zag het er naar uit dat onze kerstmarkt dit jaar helemaal in het water zou vallen. Harde wind en regen werden voorspeld, maar de mannen van het Feestcomité zetten de schouders eronder, voorzagen de kramen van achterschermen en ons kerkje zorgde voor de nodige beschutting tegen wind en kou!

Jammer was het wel dat enkele kraamhouders zich hadden afgemeld waardoor het een klein marktje werd, maar daardoor niet minder gezellig! De verkoop startte om 14.00 uur direct goed en we kunnen u mededelen dat de kramen van de kerk weer een geweldig bedrag hebben opgeleverd. De €1300,- is overschreden!

Het is ontzettend moeilijk en gevaarlijk om namen te noemen, maar ik ga er voor 1 keertje toch 2 noemen: Elma en Yolanda, die samen dagen in de weer zijn om al die mooie bloemstukken te maken, geweldig meiden en heel hartelijk dank!

Verder alle makers van alle spullen, het hout werk, de boomstamwerken, keramiek, de groene kerstmannen, rijstpopjes, pannenlappen, kaarsen, appelbollen, enz enz enz, heel hartelijk dank. Maar ook de kopers die ons een warm hart toedragen en de vrijwilligers achter de kramen: dank jullie wel!

Dan de tentoonstelling: wat een succes was dat ook weer! Het was afwachten: hoeveel zou er ingebracht worden? Maar zoals het gaat in een dorp: het gaat leven en van lieverlee kregen we er vertrouwen in dat het goed zou komen! Onze verwachtingen werden overtroffen: wat een schilderijen, foto’s, ansichtkaarten, krantenknipsels, fotoboeken, USB-stick enz werden er gebracht! En wat hebben we er veel mensen blij mee gemaakt. Uren werd er rondgesnuffeld, gebladerd en bekeken. Mooie verhalen kwamen er los, maar ook minder mooie verhalen. Ons dorp heeft een bewogen geschiedenis, dat is zeker! Het was fijn te zien dat er de hele middag zo veel mensen in de kerk waren! Dank hierbij aan alle vrijwilligers: de surveillanten, de koffieploeg, de mensen die hun spullen ter beschikking hebben gesteld,  de lieve mensen die de kerk weer aan kant hebben gebracht enz enz. Wat is het toch fijn dat we altijd een beroep op zo veel mensen kunnen doen!

Dan als laatste en belangrijkste nog onze grote dank aan ons Feestcomité! Een drijf nat pak tijdens het opbouwen en een nog natter pak tijdens het afbreken, wat een bikkels! En dat allemaal voor ons vertier en vermaak! Hulde aan deze groep mensen en hun vrijwillige helpers die ieder evenement weer grandioos verzorgen en altijd met een lach en veel enthousiasme. Bedankt mannen!

Wij hebben het weer met veel plezier gedaan, wensen u allen hele fijne kerstdagen toe en alle goeds voor 2019.

 

Groet,

Geraldine en Anita.

Foto’s: Bert Timmerman

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *